Silivri Facebook
banner88

İbrahim Yirik Lisesi Çanakkale'yi gezdi.
İbrahim Yirik Lisesi sosyal ve kültürel aktivitelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Selimpaşa Huzur Evi’ni ziyaret eden okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri şimdi de Çanakkale’ye bir gezi organize ederek tarihi yerinde gördü.
Tarihi yerinde görmek üzere okul müdürü Yusuf Özkiraz, beden eğitimi öğretmeni Sevgi Pamukçu ve emekli Albay M. Alparslan Yener’in gönüllü rehberliği eşliğinde önce sinemada Çanakkale geçilmez belgeselini seyrederek ön bilgi aldıktan sonra şehitler tepesini ve müzeyi gezerek gezi seyrine başladılar. Yabancı mezarlıklar, Yahya çavuş, Anzak koyu, Marmara denizi ve Çanakkale boğazı'nı tepeden gören Alçıtepe’yi, Seddülbahir, Conkbayır(atamızın seyir noktası),  boğaz tabyaları arasında en çok hasara uğrayan ve iş gören Rumeli mecidiyesi bataryasını, Seyyit onbaşı tabyasını, kemal'in yeri, Ertuğrul tabyası,57.alayda ki Anzak kutlamalarının provalarına, Alçıtepe özel müze, Gelibolu yarımadasına, tarihi milli parklarında ki şehitlikleri gezerek tarihi yerinde öğrenen İbrahim Yirik Lisesi öğrencileri  ''Tarihi yerinde görmekten çok mutlu olduklarını, vatan için canlarını feda eden atalarının unutulmasının mümkün değil kitaplarda okuduğumuz bu yerleri görmek bizim için çok önemli, onları minnetle anıyoruz'' dediler.
 
İbrahim Yirik öğrencileri Albay M. Alparslan Yener’in anlattıkları ile savaşın zorluğunu, toprakların nasıl kazanıldığını ve o zor günleri gözlerinde canlandırdılar. Geziye şehitlikte, ziyaretçilerini heybetle selamlayan zafer abidesi, Anafartalar’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün  ''Türk milleti'ne güveniyorum, benim eserime sahip çıkacağınıza inanıyorum.'' dercesine dimdik duran heykeli, öğrencilere duygu dolu dakikalar yaşattı.
 
Öğrenciler Çanakkale’nin, kurtuluşunun başladığı yer olması ve şehitliğin manevi gücünün neler yaratabileceğini anlatması açısından, Türk yabancı ayrımı olmadan mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu bir kez daha anladılar ve Çanakkale merkezine feribotla geçerek sahil gezisi yapan öğrenciler büyük bir memnuniyetle Çanakkale’den Silivri’ye doğru yola çıktılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol