Silivri Facebook
banner88

İmarathanede Restorasyon Çalışması Başladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi, Piri Mehmet Paşa, Fatih ve Mimarsinan Mahallelerinde toplam 17 adet tarihi ahşap ve kagir ev, Piri Mehmet Paşa Camii, Tarihi Mimarsinan Köprüsü ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin ihalesi 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirildi.
 
İLK ÇALIŞMA TARİHİ İMARATHENEDE BAŞLADI
Anıtlar Kurulu, Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanin rölöve projesinin prensip olarak uygun olduğuna karar verdi. Anıtlar Kurulu’nun isteği üzerine, yine kurul görevlilerinin gözetimi ve kontrolünde Silivri Belediyesi tarafından temizlik kazısı çalışmaları başladı. Temizlik kazısının ardından elde edilen bulgular mevcut projelere adapte edilerek tekrar Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulacak.
 
Projeler kapsamında ikinci yenileme işlemi Fatih Mahallesi’nde yer alan Onaterler Ailesi’nin evine yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş sözünü tutarak bu evin kültür merkezine dönüşmesi için talimat verdi. Fatih Mahallesi’ndeki diğer 16 tarihi evin restoresi içinse girişimler başladı. Anıtlar Yüksek Kurulu projeyi onayladı. Çalışmalara yakında başlanacak.
 
RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA VATANDAŞIN CEBİNDEN BİR KURUŞ ÇIKMAYACAK
Tarihi evlerin restorasyon projesi hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Kültür ve tabiat varlığı statüsündeki 17 tarihi evin restorasyon projesini ihaleye çıkardık. 17 adet tarihi ahşap ve kargir ev, Piri Mehmet Paşa Camii, Tarihi Mimarsinan Köprüsü ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin yapımını ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Şahsa ait olan bir evin sadece proje bedeli 50-60 milyar. Biz bunu vatandaşımıza maliyet çıkarmadan karşılıyoruz. Restorasyon projeleri Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı. Yine kurulun isteği doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Restorasyon çalışmalarında vatandaşlarımızın cebinden bir kuruş çıkmacayacak.” dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol