Silivri Facebook

Işıklar Basın Toplantısı... CANLI CANLI.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN IŞIKLAR SON ZAMANLARDA GÜNDEME GELEN VE SIK SORULAN SORULARLA İLGİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
İşte Canlı canlı Basın Toplantısı özeti.
Ö.Işıklar: Selimpaşa Meydanı bir çekim merkezi haline getirececeğiz. Bir AVM açıldığında 300 esnaf işini kaybediyor. Burada yeni bir alışveriş merkezi oluşturacağız ve oranın esnafına vereceğiz. Diğer mahallelerde daimi Pazar oluşturacağız Gümüşyaka’da yaptığımız kadar büyük olmasa da her mahallede bu pazarları yapacağız.

Beldelere ilk etapta 15 milyonluk yatırım projesi yaptık ve yıl başından sonra ihaleye çıkacağız. 16 – 17 firma bu ihalelere girebiliyor.

Borçlarımızı yapılandırdık, sürdürülebilinir bir duruma geldik. Vergi dairesine olan borçlarımız için affı bekliyoruz. Kamu maliyesi açısından düzenli bir duruma geleceğiz.

80 ada 81 ada planlarının onaylanması önümüzü açtı… Türkiye’nin ekonomik krizi aşma noktasında genç bir nüfuza sahip olması en önemli artısını oluşturmakta.

Silivri artık kabuk değiştiriyor, Dün akşam Değirmenköy’de yaptığımız tespite göre, taşradan kente gidişin sıkıntılarını yaşıyoruz. Yol kenarına aracını çekip satış yapmak isteyen şahısların artık bunu yapamayacağını bilmesi lazım…

Spor Okulları Kuracağız

Yaz kış spor eğitimi vereceğiz, gençlerin spor eğitimi almalarını sağlayacağız.  Kenti komple ele alan ciddi bir şekilde fiziki şartlarıyla düzenleme yapacağız.

Şehrin kıyısı yeni bir görüntü kazanacak

Sahilde Kumkapı örneğini göreceğiz, balıkçı yerleri açacağız,  projelendirme çalışmaları bittikçe sizlerle paylaşacağız.

Silivri’de siyaset yapmıyoruz ama Türkiye’de CHP’li olduğum için P.M sinde projeye ihtiyacı olan çalışmalar yapmalıyız. CHP’de bilimsel çalışmaları ortaya koyabilecek önemli değişim oldu . Dünyada ilk 20 ekonomik güç olan Türkiye’nin insani ve sosyal yönlerini düşünmek lazım, üretim ve yatırımların eşit olması gerekir. Bu dönem % 47 olan iktidarla muhalefet arasında bu kadar fark olmamalı, CHP olarak seçimlerde iktidara geldiğinde AKP oranı bu kadar  farklı olmasın ve CHP iktidar olsun.

Basın Mensupları Sorularını Soruyor.

İlhan Uygun: Meclis Üyeleriniz parti disiplinine uygun hareket etmiyorlar, içerde başka dışarıda başka hareket ediyorlar.

Ö.Işıklar: Parti Meclis üyelerinden memnunum, genç ve eğitimli ayrıca Silivri mozaiğini içeren bir gurubumuz var ve demokratik bir parti olarak serbestlik özümüzde var.

Kesilen ağaçlarla ilgili bir soru üzerine: Işıklar, ben olsam bakanlığa şikayet etmezdim tencere dibin kara seninki benimkinden kara misali şu anda üzerinde bulunduğumuz bina yapılırken kesilen ağaçlar olmadı mı? Mezarlık yok muydu burada.

C.Davutoğlu: Kesilmesi yasak ağaçlarla ilgili Belediyenin elinde envanter var mı?

Ö.Işıklar: Böyle bir çalışma içine girdik ama bu envanteri İlçe Tarım Müdürlüğü çıkartması lazım, çınarlar ve kesilmesi yasak olan ağaçları biz envanter içine alacağız.

Toplantı devam ediyor Gazeteci Yusuf Eker’in doğum günü nedeniyle pasta kesildi ve ikrama başlandı.

Selimpaşa eski belediye binasının İTÜ’ye verilmesini anlatmak üzere Başkan Yardımcısı Elif Bilici söz aldı. – Kaymakamlık taşındıktan sonra İTÜ buraya Afet Yönetimi Fakültesi kuracak.

Işıklar, Gümüşyaka Tavak Üniversitesi ile son gelişmelere şöyle değindi: Kamuya ait yer için yazılar yazıldı Sayın Valimizin çok önemli desteği oldu, bu üniversite açıldığında bir caddeye Valimizin adını koymak istiyoruz.

Siyasi olarak buraya üniversite gelmemesi için İTÜ Rektörüne baskı yapıldığını biliyoruz Bağışçı Mehmet Balcı’ya niye bağış yapıyorsun buraya deniyor.

Adil Sirkeci:  CHP kadın kotası konusunu halledememiş bir parti olarak seçimlere nasıl girecek… Silivri’de adaylığı bilinen Selami Değirmenci sizden destek istemedi, siz de destek olacağınızı açıklamadınız, nüfusa göre iki milletvekili çıkartmak mümkün, gönül ister ki iki parti birer milletvekili çıkarsın. Ak Parti, CHP iyi bir mahalli aday gösterirse havlu atar.

Ö.Işıklar: CHP devleti kuran parti olmaktan çıkması lazım artık, teba anlayışından çıkmak lazım. Eski parti başkanımız partiden dışarı çıkmazdı etrafında delegelerden duvar örerdi, artık muhafazakarlık dönemi bitti, CHP’de çelişki bu. Parti halka hizmet aracı, şoför üç beş kişi ile rahat gideyim deme hakkı yok artık.
İlçede henüz merkez yoklaması mı ön seçim mi yapılacak belli değil. Partiden aday olacakları destekleriz. Şahıs olarak destekleyici olmayız.

Geniş katılımlı örgüt toplantısı yapılır, adaylar görülür ve birkaç kişiye düşer ve biz her ikisini de destekler ve listede 15-20 sırasına konulmasını sağlamaya çalışırız.

Bazı belediyelerle ortak aday konusunda anlaştık ve Silivri adayını destekleyeceklerini düşünüyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol