Silivri Facebook

Işıklar Meydan Cadde Düzenlemeleri Yapacağız...

BAŞKAN IŞIKLAR ÇANTA HALKIYLA BULUŞTU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahallelerde gerçekleştirdiği Halk Toplantılarını sürdürüyor. Ekip arkadaşlarıyla birlikte Çanta Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Işıklar, hizmetlerini anlattı.

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın katılımıyla gerçekleşen Halk Toplantıları devam ediyor. Mahallede yapılan ve yapılacak olan çalışmaları, Silivri Belediyesi Öznem Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda mahalle sakinleriyle değerlendiren Başkan Işıklar; “Çanta gelişmekte olan bir bölge. Yapılan 100 binlik planlarla tam bir konut bölgesi haline geliyor. Yaklaşık 400 bin konutla gelişmeye çok açık olan bir bölge olarak, konumu gereği yoğun bir yapılaşmanın olacağını önceden öngörelim. Burasının planlamasını, yapılacak olan çalışmaları hep birlikte sizlerin görüş ve talepleri öngörüsünde yapmak istiyoruz” dedi. Hayata geçirdiği projelerinden söz ederek genel olarak bilgi veren Işıklar, daha sonra Çanta Mahallesi’nde yapılan ve yapılması hedeflenen projelerden söz etti.

IŞIKLAR; “ŞEHRİ ŞEHİR YAPAN MEYDAN DÜZENLEMELERİ BAŞLATACAĞIZ”
Ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı Çanta Halk Toplantısı’nda, mahallede yapılan ve yapılması düşünülen projeleri paylaşan Başkan Işıklar;“Çanta’da bulunan huzurevini belediyemiz bünyesine alarak, Yaşlı Bakım Evi oluşturduk. Burada 39 yaşlımıza 4 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyoruz. Dünyada gelişmekte olan üç sektör var. Birincisi; din ve kültür turizmi, ikincisi; tarım, üçüncüsü de; turizm. Biz ilçe genelinin tamamında Çanta Mahallemizi de kapsayan bir çalışma başlatarak, tarihi yapılarımızı gün ışığına çıkarmayı hedefliyoruz. Neredeyse yok olma durumuna gelmiş tarihi varlıklarımızın, ileriki dönemlerde restorasyonunun yapılmasını sağlayıp, bölgemizde önemli bir turizm potansiyeli yaratmayı planlıyoruz. Çanta’daki çalışmalarımıza içinde bulunduğumuz bu salondan başladık. İlk hali çok kötü durumdaydı. Şimdiki hali ise gördüğünüz gibi, mahallemize yakışır ve oldukça modern bir tesis. Bu Düğün Salonumuzun yanında mütevazi bir restoran ve havuz da olacak. 2011 Mayıs ayında tesisin tamamı bitmiş olarak hizmete girecek. Mahallemize İletişim Noktası koyduk ve muhtarlarımıza da aynı hizmet noktasının yanında yer oluşturduk. Çanta Mahallemizin şehri şehir yapan meydanında ve ana caddelerinde düzenleme çalışmaları yapmak istiyoruz. Mahallemizin bir bölgesine de ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak küçük dükkânlarla, hareket kazandıralım istiyoruz” dedi.

ERCAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Başkan Işıklar’ın ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Çanta Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Ercan; “Çanta Mahallesi’ne Belediyemiz adına yap-işlet-devret modeliyle 2 adet kapalı,1 adet havuzlu açık düğün salonu ve 1 adet kır lokantası yapım çalışmaları devam etmektedir. İtfaiye Binası yanında kına gecesi ve açık alan düğünleri için 500 m² 3 tarafı kapalı alan hazırlanarak çevre düzenlemesi ve parke taşı yolu yapılmıştır. Çanta Huzurevi tadilatı kapsamında boya, badana, kalorifer, elektrik ve su tesisatı ile çevre düzenlemeleri yapılmıştır. Yaşlı Bakım Evi haline getirilen hizmet binasının iç ve dış tadilatı da yapıldı. Mahallemizin Ek hizmet binası ve muhtarlık binası yapımı, çevre düzenlemeleriyle birlikte tamamlanmıştır. Yine mahallemizin Halk Plajında bir adet cankurtaran imalatı ve montajı yapıldı. Çanta 80.Yıl İlköğretim Okulunda voleybol direkleri sökülerek basket sahası sertleştirilmiş, yüzey beton zemini yapılarak ve dış konturlarının çizimleri gerçekleştirildi. Mahallemizde bulunan 3 adet tümülüsün toprak dolguları da yapılmıştır” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR PAZARCILARA AÇIKLAMA YAPTI
Halk Toplantısında söz alan pazarcıların, Gümüşyaka Pazar Yeri’nde Pazar yerlerinin yüksek fiyatlarda olduğu yönünde yaptığı eleştirilere açıklık getiren Başkan Işıklar; “Gümüşyaka’daki mülk, hepimizin yeri. Biz vatandaşlarımızın haklarını korumak ve kamu malını kamu yararına dönüştürebilmek adına ihaleye çıkarak, yatırımcımızın Pazar yerinin yapılması ve bize 2 trilyon ödenmesi şartıyla yatırımına olur verdik. Oluşturulan kaynağı da, diğer mahallerimizde de yıllardır açık alanlarda toz, çamur, sıcak gibi olumsuzluklardan etkilenen vatandaşlarımıza ve pazarcılarımıza yakışır, yeni, modern ve çağdaş pazar yerleri oluşturmak için kullanacağız. Kendi pazarcılarımızın da bir araya gelerek örgütlenmesine sevindim. Maddi gücümüz de var, biz bu işi yaparız diyorsunuz. Bizim de istediğimiz bu zaten. Bizden talep edin bir dahaki Pazar yerini size verelim. Siz de Gümüşyaka’daki yatırımcımız gibi pazar yeri yapsaydınız, cebinizden çıkan parayı toplamak adına Pazar yerlerinin ücretsiz verilmesine onay vermezdiniz. Bugün diğer Pazar yerlerinde, mevcut açık havada, açık tahtada insanlardan senede 1500 TL alındığını da biliyoruz. Belinde silahla mafya gibi korkutarak, pazarcılardan o parayı topluyorlar. Biz Gümüşyaka’da
2500 TL’ye Pazar yerinin tapusunu veriyoruz. Ölene kadar alanın, öldükten sonra çoluk çocuğuna kalıyor” dedi. Çanta Mahallesi Halk toplantısı, mahalle sakinleriyle soru-yanıt şeklinde sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol