Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR'DAN YALANLAMA

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, SİLKENT A.Ş Eski Muhasebecisi Sebahattin Göktekin ve SİLKENT A.Ş Eski Müdürü Ogün Nurgün’ün kendisi hakkında ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Göktekin ve Nurgün’ün piyon olarak kullanıldığını ifade eden Başkan Işıklar; “Ortada yasa dışı bir konu varsa, 10 yıldır ellerinde olan belgeleri neden sakladılar?” dedi.

30 Temmuz 2009 Perşembe günü, SİLKENT A.Ş Eski Muhasebecisi Sebahattin Göktekin ve SİLKENT A.Ş Eski Müdürü Ogün Nurgün’ün bir basın toplantısı yaparak, kendisi hakkında bazı iddialar ortaya atması üzerine bir basın açıklaması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Göktekin ve Nurgün’ün bir piyon olduğunu söyleyerek iddiaların tamamen yalan olduğunu belirtti.

“YAPILAN TÜM ÖDEMELER KAYITLARA GEÇMİŞTİR”
Yapılan tüm ödemelerin kayıt altında yapıldığını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “O dönem Başkan Yardımcısı olarak göreve başladıktan 5 ay sonra, tamir gideri için 100 milyon, Silivrispor gideri için 500 milyon ve Silkent Müdürü Ekmel Bey’den benzer bir harcama için alınan 400 milyonu ve ödenmiş olan miktarları ben onayladım. Zaten harcanan yerlerde belli. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım o dönemde de, bugün de olduğu gibi SİLKENT’ten böyle yardımlar yapılmış. Bunların hepside kayıtlara geçmiş. O dönemde ekmek çıkarılırken bugünkü teknolojik imkânlar ve nüfus artışı yoktu. Asgari imkânlar kullanılarak, ne kadar ekmek gerekiyorsa o kadar üretiliyordu. Sebahattin Göktekin ve Ogün Nurgün isimli kişilerin üzerinden 10 yıl geçmiş bir konuyu, şimdi gündeme getirmeleri de abesle iştigal bir konudur” dedi.

“GÖKTEKİN VE NURGÜN YALAN SÖYLÜYOR”
Hakkında ortaya atılan iddialarının tamamının yalan olduğunu ifade eden Başkan Işıklar, Göktekin ve Nurgün’ün piyon olarak kullanıldığını söyleyerek; “Sebahattin Göktekin ve Ogün Nurgün isimli kişiler, Belediye Başkanlığı görevime başladığım ilk hafta içerisinde bana gelerek işi bırakmak istediklerini söylediler. Bende kendilerine hesapları teslim etmeden işten ayrılamayacaklarını söyledim. Yaptıkları açıklamada ısrarla kendileriyle çalışmak istediğimi iddia etmişler. Bu kesinlikle yalandır. Bu iki arkadaşa, “Hesapları teslim etmeden bir yere gidemezsiniz, gitmeniz doğru olmaz. Hesaplarınızı teslim edin, ondan sonra ayrılabilirsiniz” dedim. Bunları yaparken ben SİLKENT’in içindeki durumu bilmiyordum. Bu arkadaşların birer piyon olduğunu ve kullanıldıklarını düşünüyorum. Kendilerinin düştükleri duruma da üzülüyorum. 10 yıl önce nereye verildiği belli olan ödemeler ve banka hesapları üzerindeki kayıtlarla da çok net bir şekilde örtüşmüştür. O dönemin teknolojisi ve imkânlarına göre çıkan ekmek sayısıyla bugünkünü kıyaslamak, abesle iştigalden başka hiçbir şey değil. Ben göreve geldikten sonra da fırındaki performansın daha da arttığını çok iyi biliyorum. 10 yıl ellerinde bu belgeler vardı da neden açıklamadılar? Bu arkadaşlar oradaki görevlerini bir siyasi baskı altında veya başka bir nedenle bu şekilde yapmış olabilirler. Biz zaten gerekli açıklamaları kamuoyuna sunduk. Kendilerinin ve şirketin hesaplarını ibra etmedik. Hukuken ne gerekiyorsa yapılacaktır” şeklinde konuştu.
“ORTAYA ATILAN İDDİALAR BİR PANİĞİN SONUCUDUR”
Ortaya atılan iddiaların kamuoyunu aldatmaya ve yanıltmaya yönelik olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu arkadaşları da muhatap olarak görmüyorum. Belediye çalışanı olarak 10 yıl önce eline geçirdiği ve nereye verildiği belli olan bu evraklarla, bir şey ispata kalkışmaları tam bir komedi ve ibret vesikasıdır. SİLKENT geçmişte de, bugünde de yardım amaçlı birçok çalışmayı, kar amacı olmadan yapmıştır. Yapılan harcamalar kesinlikle faturalandırılmıştır Bu komedinin bir telaşın, bir paniğin sonucunda yapıldığını düşünüyorum. Kamuoyunu yanıltmaya ve yapılanlara gölge düşürmeye yönelik bu çalışmalar, hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir. Yasal olmayan ne yapıldıysa, herkes bunun sonucuna katlanacaktır” dedi.
Ayrıca 3 Ağustos 2009 Pazartesi günü bir basın toplantısı yapacağını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “1 trilyon 400 milyar liralık bütün ödemeler, tek bir hesaptan yapılmış ve bunun dışında SİLKENT’ten hala dava konusu olmuş bir alacak var. Usulsüz işe alımlar ve işten çıkarmalar yapılmış. Bu konularla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyunu bilgilendireceğim” dedi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol