Silivri Facebook
banner88

ISLIKLI PROTESTO

TAHAMMUL EDEMİYORLAR
Eğitim Sen’in toplu sözleşme amacıyla yaptığı olaylı Ankara yürüyüşü sonrası, Eğitim Sen Silivri Temsilciliği sendika önünde hükümeti protesto etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da ziyaret ettiği sendika üyeleri “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

Önceki gün Ankara’da yapılan toplu sözleşme yürüyüşünde olaylar çıkmış ve Eğitim Sen üyeleri ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Eğitim Sen Silivri Temsilciliği önceki gün sendika önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Toplu sözleşme taleplerine coplu, gaz bombalı saldırı olduğunu söyleyen sendika üyeleri bir açıklama yaparak AKP hükümeti aleyhine sloganlar attı.

HÜKÜMET DEMOKRASİ HAVARİSİ
Eğitim Sen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sendikamızın toplusözleşme talebiyle, 3 Haziran’da Türkiye’nin dört köşesinden başlattığı yürüyüş kolları Ankara’ya ulaştıktan kısa bir süre sonra polis tarafından coplu ve gaz bombalı saldırıya uğradı. Demokratik haklarını kullandığı için saldırıya uğrayan Eğitim Sen üye ve yöneticilerinden birçoğu yaşanan saldırı sonrasında yaralandı.
En temel sendikal ve demokratik haklarımızı kullanmamıza dahi tahammül edemeyen AKP hükümeti, yaşanan son saldırı ile gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Söze gelince demokrasi havarisi kesilenler, kendilerini özgürlük savunucusu gibi göstermeye çalışanlar Eğitim Sen’e yönelik son saldırıya nasıl tepki vereceklerdir merak ediyoruz.
Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik olarak hükümet izni ve talimatıyla gerçekleşen bu faşizan saldırıyı kınıyoruz. Eğitim Sen bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da bu tür saldırıların üstesinden gelmeyi başaracak, yüz yıllık mücadele yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”
 BELEDİYE BAŞKANI ISIKLAR’DAN DESTEK
 Sendika üyeleri “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İnadına sendika inadına KESK” sloganları atan sendika üyeleri olaysız dağıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da sendika üyelerini ziyaret etti. Protesto ıslık ve alkışlarla son buldu.
Basın açıklamasın da polis ekipleri de çevre güvenliği ve olay yeri inceleme ekipleri de basın açıklamasını kayıt altına aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol