Silivri Facebook

İşte Tiyatro Aşkı, İşte Eğitimcilik
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Salonu’nda sahnelenmek ve tiyatro severlerin beğenisine sunan Türkçe Öğretmenleri Okul Müdürü Erdal Arslan’dan da büyük destek gördü.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Türkçe öğretmenleri Fatime Keklik ve Kasım Demir, yönetiminde sahneye konan Aziz Nesin’in “ Pırtlatan bal” isimle çocuk müzikalini sahneledi.
 
Dün Okul salonunda sahnelenen oyun, insani ilişkiler çerçevesinde sosyal ve ekonomik yapılanmaya yönelik eleştiriyi; mizahi bir dille ele alan ve "insaniyet" iyilikseverlik", "dostluk" gibi kavramlar çerçevesinde çocuklara derdini anlatmayı amaçlayan bir oyun.
 
Hareketli bir olay akışı ve kolay anlaşılır repliklerle , iyi ve kötü karakterlere zorlayıcı tanımlamalar getirmekten kaçınarak, olay örgüsüne ve durumlara dikkat çeken , bunun sonucunda da çocukların belirli değer yargılarını edinmiş olarak oyundan çıkmasını hedefleyen bu oyunu sahneleyen Hasanözvarnalı  İlköğretim Okulu Öğrencileri çalışmalarda çok eğlendiklerini söyleyerek “bir eseri sahneye koymanın keyfi ve heyecanını yaşıyoruz. Oyunu sahneye koyan  Fatime Keklik  “ Bizim bu oyunu sahneye koymaktaki amacımız günden güne değişen sosyal gerçeklik içerisinde belirli temel değerlerin çocuklar tarafından kavranabilmelerini sağlamak ve bunu yaparken de onları eğlendirmek..”dedi.
 
Onur Kumaş, Hatice Şen, Gamze Yıldırım, Bahar Güneş, Selin Erdoğdu,  Uzay Öztürk, Samet İresar, Yağmur Gündüz, Gözde Taşkın, Yunus Emre Akburak, Göksel Arslan, Oğuzhan Nurgün, Belkıs Bebekoğlu, Göktuğ Ergün adlı öğrencilerin oluşturduğu kalabalık kadrolu oyun Türkiye’de oynanan çocuk oyunları arasında önemli bir yer tutmakta. Aziz Nesin, çocuklar için yazdığı bu oyun için “ Çocuklar, bu oyunun sonucundan çıkarılacak doğruyu sizler bu oyunu seyrettikten sonra bulacaksınız. Aranızda tartışın, anababanızla konuşun ve bu masal oyunun niçin yazıldığını, hangi doğruyu, hangi gerçeği anlatmak istediğini kendiniz bulun. Bu oyun size, doğru olanı, bir gerçeği bulmanıza yardım etmek için yazılmıştır. Nedir o gerçek olan doğru? İşte bunu söz söyleyeceksiniz…” demiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol