Silivri Facebook

İstemem Yan Cebime Koy!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
İlk önce BURADAN haberimizi hatırlayalım.
 
Nisan ayı sonlarında Tokatlılar mahallesi’nde oturan yurttaşları evlerinde ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen başkan Turan, kangren halini almış tapu meselesini en kısa sürede çözeceğine dair söz vermişti. Tam bir ay sonra  28 Mayıs tarihinde Tapu töreni düzenleyen Silivri Belediyesi Başkan ve ilgilileri mahallelilerce kurban kesilerek törenle karşılandı.
 
31.716.25 m2 alanda mevcut yapılar dikkate alınarak yapılan uygulamada 8 tanesi müşterek, 15 tanesi müstakil olmak üzere toplam 23 tane parsel oluşturuldu ve semt sakinleri tapularına kavuştu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende verdiği sözü tutmanın mutluluğu ile halkın karşısına çıktığını vurgulayan Başkan Turan, sözlerini yerine getirdiklerini çeşitli örneklerle anlattı. Başkan Turan, konuşmasında şunları söyledi:
“Verilen sözün yerine getirilmesinin mutluluğuyla karşınıza gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seçilen yönetici hakkında halkımızdaki genel kanı şudur, “Seçimlerde bir çok vaat ve söz verilir, bu vaat ve sözler bu dönem bittikten sonra “Şöyle oldu, böyle oldu, yapamadık ama bir dahaki döneme yapacağız. Bizi tekrar destekleyin, bize tekrar oy verin. Biz, bu işleri yapacağız” diye vaadedilir.Ama dikkatinizi çekmek istiyorum, özellikle son 5 yılda Türkiye’de çok şeyler değişiyor.Hem yerelde hem genelde hem Büyükşehir’de çok ciddi değişiklikler var. Artık verilen sözler sadece söz olarak kalmıyor, yerinde uygulanıyor ve hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor” dedi.
 
Turan’dan Kaynarca’ya destek
AK Parti eski İlçe Başkanı Millet vekili aday adayı Tülay Kaynarcaya açık destek verdiğini gösteren Turan “Bakın Silivri’de biz şu anda milletvekili adayımız olan, ki o zaman ilçe başkanımız olan Tülay Hanım ile (Kaynarca) birlikte bütün bu sokakları ve Silivri’yi gezdiğimiz zaman teşkilatımızla birlikte Silivri ile ilgili sözler verdik. Bu sözler nelerdi? Hatırlatmak açısından tekrar söylemek istiyorum. Silivri’mizin belediye binasının olmaması ve kiralık bir binada hizmet vermesi, doğalgazın getirilmesi, altyapının yapılması ve yolların yapılması sözleri verdik. Özellikle merkez mahallelerle ilgili olduğu için bunları üzerine basa basa söylüyorum. Geriye baktığımız zaman 3 yılımızı doldurduk. 3 yıl içinde bu verdiğimiz sözlerle ilgili Rabbim’a şükürler olsun ki, bu sözleri yerine getirmenin mutluluğuyla karşısındayız. Halkımızın karşısında hiç bir şekilde bahanemiz yok. Yapacağımız işleri söz vereceğiz ve halkımıza söz verdiğimiz işleri zamanında yapacağız.”dedi.
 
Eski yönetim ne hikmetse sizi 18 uygulamasına sokmamış
Pazartesi günkü gazetemizde yayımlanan haber üzerine semt sakinlerini aydınlatma ihtiyacı duyduğu açıkça belli olan Başkan Turan “Tabi burada diğer bir önemli olay, burada mümkün olduğu kadar yapılan binaları kurtarmak ve yapılan binaların üzerine gelecek şekilde arsaların oluşturulmasını sağladık. Ve hiç kimseyi mağdur etmemek için elimizden gelen en azami özeni gösterdik. 2004 yılından önce yapılan uygulamayı “2004’ten önce yine Silivri Belediyesi’nin diğer karşı tarafta yaptığı 18.madde düzenlemesi  var. Yani sizin şu an oturduğunuz bölgeyi içine almayan ama bitişik kenardaki bölge 18. madde planlaması içine alınmış ne hikmetse. Ben bunu bir risk olarak da görüyorum. O riskten dolayı o zamanki belediye yönetimi bu işe girmemiş ve bu sorumluluğu alma noktasında daha rahat, sakin, sorunsuz olan bölgenin 18. madde planlamasını yapmış, çıkmış.” şeklinde anlatan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Rabbim bize nasip etti. Ben buna da şükrediyorum.” dedi.
 
Teknik ekibe halk huzurunda teşekkür
Arsa tapularının ardından sıranın yapı ruhsatlarına geldiğini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Başkan yardımcılarımız, Plan ve Proje müdürümüz, teknik arkadaşlarımıza hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Sizlerle istişare yapılarak bu noktaya geldi. Bizim burada yaptığımız bu planlamayla artık hepinizin bağımsız, arsa tapusu oldu. Arsa tapusu olduktan sonra artık sizlerin yapı ruhsatı almanız sağlanacak. Kanun gereği plan yapılan tarla arazileri ile ilgili yasal olarak yüzde 35’den az olmamak şartıyla kamu yolları ve yeşil alanlar için terk yapılması gerekiyor. Burada mümkün olduğu kadar biz bunu az tuttuk. Neden dolayı az tuttuk? Buradaki binaların yapılmasından dolayı, zarar verilmeden bu ortamın kurtarılmasına çalıştık ve kurtardık da.” şeklinde konuştu.
 
Başkan Turan’ın konuşmasının ardından semt sakinlerince hazırlanan yiyecek ve içecekler konuklara ikram edildi. Başkan turan ve konuklara Tokat’ın yöresel lezzeti katmer ve ayran sundular. Bir aşağı sokak olan Meriç sokak’tan törene katılan bayanlar Başkan turan’a sen bizim tapularımızı ver bak biz sana ne yemekler, ne börekler açarız” diyerek komşuları adına sevinçlerini gösterdiler.
 
Sadi Demirkıran  tapusunu Başkanın elinden aldı
Pazartesi günü gazetemizde yayımlanan “Tokatlılar Tapularına kavuşuyor, kimi mutlu, kimi sancılı!Sadi Demirkıran  “yeşil alanı sattılar, bizim arazimizi yeşil alan yaptılar!” başlıklı haberimizde tepkisini koyan ve tapu törenine katılmayacağını belirten Sadi Demirkıran  Pazartesi günü tapusunu Başkan Turan’ın elinden aldı. Gazetemize verdiği demeç ile ilgili yönelttiğimiz soruları “ tamam, biz başkan bey ile görüştük. Bizi birileri daha önce kandırmış. Her şey anlaşıldı. Bir sorun yok. Tapumuza kavuştuk, sevinçliyiz” diyen Demirkıran Tapusunu başkanın elinden alırken objektiflere gülümseyerek poz verdi.
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol