Silivri Facebook

İzdiham ve Sevinç Bir Arada!
Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından organize edilen 8 Mart yemeği izdihama neden oldu. Tek kişilik davetiyelerle giriş yapılması planlanan yemek, katılımcıların yanlarında misafirleriyle gelmesi nedeniyle kapasitesinin çok üzerine çıktı. Mega Saray tesislerinde gece boyunca onlarca kişi ayakta kaldı. Yetkililer izdiham ve kuyruk nedeniyle davetiye kontrolünü iptal etmek zorunda kaldı.
 
Mega Saray' ı tıklım tıklım dolduran kalabalığa önce Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan, daha sonra ise bayan meclis üyeleri adına İnci Aydar hitap etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da yemekte kısa bir konuşma yaptı. Yemekte Silivri Belediyesi ve Sevgi Pınarı' nın çalışmalarını özetleyen iki de sinevizyon gösterimi sunuldu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
 
Yemeğe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş saat 22:00 sularında katıldı. Topbaş' ı halk oyunları ekibi zeybek gösterileri eşliğinde karşıladı. Topbaş kısa bir sinevizyon gösterisi sonrasında konuşma yaptı. Konuşmasının başında doğalgazdan ve Boğluca Deresi ıslahından bahseden Topbaş Boğluca Deresi çalışmaları için "yakında bu derede kayıklar yüzecek" dedi.
 
Topbaş' ın zehirli atık müjdesini verdiği konuşmasının son bölümü ise ayakta alkışlandı. Topbaş konuşmasının bu bölümünde "İstanbul Türkiye sanayisinin % 35' ini barındırıyor. Bu tesislerin atıkları mutlaka bertaraf edilmek zorunda. Çevre Bakanlığı Silivri' yi uygun görmüş. Ancak bu tesis ve karar üzerinden siyaset yapanlar varmış. Silivri halkı da bu tesisi istemiyormuş. Bana bunları Hüseyin Turan anlattı. Üzüldük. Madem istemiyorsunuz, o zaman bu tesisi Silivri' ye yapmıyoruz !" diye konuştu. Topbaş' ın bu sözleri üzerine önce salonda bulunan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Sarı Kurdele Hareketinin başlatıcısı Cihangir Davutoğlu ayağa kalkarak alkışlamaya başladı. Ardından bütün salon Topbaş' ın bu müjdesine ayakta alkışlarla cevap verdi.
 
Konuşma sonunda Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Topbaş' a üzerinde dua motifleri işlenen bir tablo ve fincan takımı hediye etti. Turan "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır ama Silivri halkı bu hizmetinizi bin yıl geçse de unutmayacak." dedi.
 
Gecenin devam eden bölümlerinde ise sevilen şarkıcı Arif Şentürk sahne aldı...
 
Kaynak : SH Dijital
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol