Silivri Facebook
banner88

Kalıcı temizlik yapılsın

Gazetemizde yayınlanan ‘‘BU SESE KULAK VERİN’’ haberinden sonra Silivri Belediyesi tarafından sahil şeridi tırmıkla temizlenmeye başlandı. Belediye temizlik elemanlarının tırmıklarla denizden yosun toplamaları vatandaşlar tarafından ilkel bir yöntem olarak belirtildi.
Belediye ekiplerinin denize girip kıyıya vuran yosunları çıkarıp diğer atıkları almaması tepkilere neden oldu. Yosunlar denizden alınırken pet şişeleri ve diğer katı atıklar neden denizden çıkartılmıyor. Belediye ekiplerinin Mimar Sinan köprüsü çevresinin temizlenmesine rağmen sahilin diğer bölgelerinin temizlenmemesine vatandaşlar ve sahilde işletmecilik yapan işyeri sahipleri, ‘‘bu bize bir cezamı’’ diye tepki gösterdiler. 

Sahil şeridinde tırmıklarla günü birlik temizlik yapılacağına daha modern ve kalıcı temizlikler yapılmasını isteyen vatandaşlar. 21. yüz yılda yaşıyoruz. Birçok teknolojik temizleme teknikleri var. Tırmıkla temizlik yapılması hem ilkel bir yöntem hem de kalıcı sonuçlar elde edilmez. Burada yapılacak olan temizlikler daha kalıcı olmalı havalar daha fazla ısınınca sahilde kokudan durulmaz. Sahilden eğer pis koku yayılırsa yazın evlerimizde pencerelerimizi bile açamayacak duruma geleceğiz. Yetkililerden kalıcı çözümler bulmalarını istiyoruz. Dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol