Silivri Facebook
banner88

KARPUZ FESTİVALİ NEFES KESTİ...

Karpuz Festivali Nefes Kesti

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlemen Geleneksel Karpuz Festivali nefes kesti. Yaklaşık 3000 kişinin takip ettiği Festivale CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Vekillere karpuz Pekmezi ikram edildi. Kadıköy İlköğretim Okulu Öğrencilerinin folklor gösterisiyle başlayan festivalde Ali Rıza Altınkeser ve Orkestrası Müzik ziyafeti verirken, Karpuz Yarışmasında En İyi Karpuz seçildi. Ardından sahneye çıkan Sinan Özen samimi davranışları ve sempatikliğiyle Kadıköy'e gelen bütün herkesi coşturdu. Kendisinin yarı Silivrili olduğunu belirten Özen, Kadıköy'e gelen herkese unutulmaz dakikalar yaşattı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Silivrimizin güzelliklerini, üretim zenginliklerini Değirmenköy’de domatesini, Kadıköy’de karpuzunu, Selimpaşa’da Kavununu ve bamyasını, Silivri’de yoğurdunu ortaya çıkarmak, zenginliğimizi refaha ulaştırmak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Bunu müzikle ve yarışmalarla pekiştirip hepimizin bir arada olma vesilesini ortaya koyuyoruz. Ama en önemli isteğimiz; yıllardır Adana’dan Suriye’den gelen karpuzların belki de en iyisini üreten Kadıköy’ümüzün tanıtımına katkı sağlamak. Tanıtamayınca, pazara ulaştıramayınca bunu refaha, paraya bir emeğin karşılığına dönüştüremiyoruz. İşte başlama sebebimiz buydu. Artık bu festival geleneksel hale gelecek. Kadıköy burada var olduğu sürece karpuzunu tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Amacımız bu güzelim topraklarda zenginlik yaratmak. Tabi başka amacımızda var bu meydanları dolduracağız. Daha iyi yaşama isteğini dışa vurmanın bir biçimidir bir araya gelmek. Bu meydanlarda el ele, kol kola, gönül birliği içerisinde var olmak daha iyi yaşamak isteğimizin özgürlük adalet içinde yaşama isteğimizin göstergesidir. Severek yaşamak en büyük meydan okumadır. Bu Cumhuriyeti seveceğiz. Bu toprakları seveceğiz ve sevgimizle meydan okuyacağız. Sevgimizi her fırsatta bir araya gelerek meydanlarımızı doldurarak bu güzelim topraklarda eşitlik, barış ve huzur içinde değerlerimizden vazgeçmeden bu Cumhuriyeti kuran büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği o aydınlık yoldan vazgeçmeden sevgi ile yapacağız bunları. Sizlere gönül dolusu sevgilerimi sunuyorum. Nice festivallerde buluşmak üzere ben ve arkadaşlarım sizin emrinizde olmaya devam edeceğiz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.

İbrahim Yücal
 
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol