Silivri Facebook
banner88

Kayıtlar 5 Eylül'de sona eriyor
 
HABER: Müge CESUR

Okuma Yazma bilmeyenlere yönelik başlatılan Ana- Kız Okuldayız projesi Silivri’den de vatandaşlarında yoğun ilgisine sebep oldu. Kadın erkek ayrımı yapmadan ücretsiz bir şekilde verilecek eğitim için kayıtlar 5 Eylül’de sona eriyor.

 
Okuma yazma bilmeyenlere yönelik yapılan kampanyaya Türkiye’de okuma yazma bilmeyen kalmasın  sloganı ile yola çıkan bu projeye talep her geçen gün artıyor. Kampanyaya bayanlardan olduğu kadar erkeklerden de talep yoğun. 
 
Yurt çapında başlatılan Ana-Kız Okuldayız kampanyası için 9 Hazirandan beri yurt çapında ki tüm okullar kayıtları almaya devam ediyor. Ücretsiz olacak bu eğitime maddi desteği Halk Bankası destek veriyor. Kayıt yaptırmak isteyen kişiler ise yakınlarındaki bir okula müracaat edebilir. Okuldan Silivri Halk Eğitim Merkezine yönlendirilecek olan öğrenciler daha sonra okullar, köy odaları, muhtarlık binaları gibi kumu binalarında eğitimlerine başlayacaklar. Eğitimleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından belirlenecek emekli ya da gönüllü öğretmenler verecek.
 
Kayıtlar 5 Eylül’de sona eriyor
 
Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdoğan Odabaş “Tamamen ücretsiz olan bu eğitimle okuma yazma seviyesinin yükselmesini umuyoruz. Silivri’nin köylerinden ve merkezden bir çok kişi müracaat etti. Kayıtlarımız devam ediyor. 5 Eylül gününe kadar okuma yazma bilmeyen ve bu eğitimden yararlanmak isteyen herkesi kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi.
Ana-Kız Okuldayız Kampanyasına katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 5 Eylül olarak belirlendi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol