Silivri Facebook

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Gerçek Gazetesi hakkında Silivri Cumhuriyet Savcılığına, “Basın yoluyla hakaret” ve “Yalan Haber Yazma” iddiası ile suç duyurusunda bulunan Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe ve Sebanur Karabaş’ın yapmış oldukları başvuruyu değerlendiren ve incelemede bulunan Silivri Cumhuriyet Savcılığı, yapmış olduğu incelemenin ardından, gazetede yazılan haberlerde yalan bir beyan bulunmadığına, karalayıcı veya hakaret içeren ifadelerin yer almadığına ve Basın Kanunu kapsamında isnatların haber yapma özgürlüğü kapsamında gazetede dile getirildiğine karar vererek, Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe ve Belde vatandaşı Sebanur Karabaş’ın suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.
 
Ayrıca Gerçek gazetesinde beyanatları yer alan Kavaklı Beldesi vatandaşlarından İsmail Geleş ve Kaya İl ile, Esenyurt Sinoplular Derneği Başkanı Selami Elmacı, CHP Kavaklı Belde Teşkilat Başkanı Sait Arıcıoğlu ve Gerçek Gazetesi köşe yazarlarından Rukiye Karadoğan’ın yazıları ile ilgili de şikayette bulunan Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin şikayeti üzerine açıklamaları ve yazıları değerlendiren Silivri Cumhuriyet Savcılığı, ilgili yazılarında yalan haber olmadığına yazılarda hakaret ve suç unsuru bulunmadığına karar vererek Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin şikayetini ret ederek takipsizlik kararı verdi.
 
Ayrıca yine Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin azmettirmesi neticesinde Belde vatandaşlarından Kaya İl’i dövdürttüğü iddia edilen Kavaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Türkyılmaz’a ilişkin, Silivri Cumhuriyet Savcılığına “iftira” şikayetinde bulunan Kavaklı Belediyesinin bu şikayetine de, ilgili beyanatta Kaya İl isimli vatandaşın iftira kasıt ve iradesinin bulunmadığına kanaat getirerek takipsizlik kararı verdi.
 
Sarıbıyık “Sayın Geyiktepe ve Karabaş’a tazminat davası açılacaktır!..”
Konu ile ilgili yazılı bir basın bildirisi yayınlayan Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık, açıklamasında “sayın Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe hakkında gazetemizde yer alan haberlerin yalan olduğunu ve kendisine yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını ve ayrıca yazılarımızda kendisine hakaret ettiğimizi savunan ve bu iddiası ile gazetemiz ve şahsım hakkında da şikayetçi olan Geyiktepe’nin açmış olduğu tüm davalara takipsizlik kararı verildi.
 
Kaldı ki bu haberlerde karalama yada yalan bir ifade yer almadığını, gazetemizin basın meslek ilkelerine her zaman uyan ve hakaret içeren ifadelere yer vermeyen düzeyli bir medya kuruluşu olduğunu kendisi de aslında çok iyi bilmektedir. Bu davaları açmasının tek bir sebebi vardı, “bakın bu gazete yalan yazıyor ve biz bu yüzden onları mahkemeye verdik” diyebilmek. Ancak daha yargılama süreci başlamadan, şikayetin yersiz olduğu anlaşıldı. Yüce Türk Adaleti, sayın Geyiktepe’nin bu tutarsız şikayetine doğru olanı yaparak takipsizlik kararı verdi.
 
Ayrıca, yine bir köşe yazımda Sema adında bir teyzeden bahsettiğim yazıyla uzaktan yakından bir ilgisi olmayan hanımefendi de yazıda kendisinden bahsedildiğini iddia ederek şikayetçi olmuş. Ancak bariz bir şekilde yazı da kendisinden bahsedilmediği ortada. O şikayette yine birilerinin art niyetle açtırmış olduğu kasti bir şikayetti. Yine Belediye Başkanının şikayeti ile aynı amacı gütmekteydi. Ve garip bir biçimde Geyiktepe ile Karabaş’ın avukatları aynı kişilerdi. Sonuç olarak Sayın Geyiktepe ve Karabaş’ın açmış oldukları davalara takipsizlik kararı verilirken bu davaların açılmasında ki art niyet ve gazetemize kamu nezdinde yapıştırmaya çalıştırdıkları haksız damga aleyhlerine dönmüş durumda. Bu konu ile ilgili gazetemizi ve şahsımın mesleki kariyerini zedelemek isteyen Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe ve Belde vatandaşlarından Sebanur Karabaş hakkında hem maddi hem manevi tazminat davaları avukatım kanalı ile açılacak ve bu art niyetli girişimlerinin hukuki ölçüde hesabı da elbette sorulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol