Silivri Facebook
banner88

Kiptaş evleri fos mu çıktı?
 
HABER: Melis AVCI
 
Kiptaş (Konut İmar Plan Turizm San. Tic. A.Ş.) tarafından Silivri Belediye konutlarının arka tarafına yapılan Kiptaş konutları inşaat çalışmaları sona ermiş ve bir süre önce daireler sahiplerine teslim edilmişti. Alt yapısı çözülmüş, çevre ve doğa ile uyumlu, zevkli ve yaşanılabilir bir yaşam alanı olarak tanıtılan Silivri Kiptaş Konutları’nda ki bazı evler, geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağışların ardından su aldı. Mantolama yapılmış olmasına rağmen, duvarlardan su alan Kiptaş evleri, konut sahiplerini mağdur durumda bıraktı.
 
“Onaracaklarını söylemişlerdi”
 
Evi duvardan su alan konut sahiplerinden aldığımız bilgilere göre, geçtiğimiz Temmuz ayında yağan şiddetli yağışın ardından, duvarlar aynı şekilde su aldı. İlk gördükleri zaman şok olduklarını belirten diğer apartman sakinleri; “Geçtiğimiz Temmuz ayında yine böyle çok şiddetli bir yağmur yağmıştı. O zaman da kuzey cephesine bakan dairelerde salon ve çocuk odasının duvarından su almıştı. Yine diğer dairelerde zarar görmüştü” dedi. Eve bakmak için gelen mühendislerin, problemi bulup onaracaklarını söylediklerini belirten apartman sakinleri “Eve mühendisler gelerek, incelemelerde bulundu. Ona sorduk, aynı şekilde başka dairelerde de problemler olduğunu söylediler” dedi.
 
“Kış için korkuyoruz”
 
Kiptaş konutlarını almak için yüklü miktarda para ödediklerini, yaşadıkları bu durumdan üzüntü duyduklarını belirten konut sahipleri “Bir sürü para verdik bu eve, yaşadığımız bu olaya üzüldük. Bu su duvardan içeri nasıl girdi, bizde anlamadık. Görünce şok olduk. Biz yaz tatilinde hiçbir yere gitmedik, yememizden içmemizden bile keserek, bu eve yatırdık. Şimdi insan böyle görünce, ister istemez üzülüyor. Sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Şimdi yine kurur ama daha da soğuklar bastırınca o zaman ne yapacağız?” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol