Silivri Facebook
banner88

Korsan Tisan'a el attı

Haber:Melis AVCI

Silivri Ortaköy Belediyesi’nde bulunan Tisan Asfalt Şantiyesi’nin bacasından çıkan duman çevre ve halk sağlığı açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Bölge halkı tarafından sıkça şikayet edilen fabrikayı, Ortaköy Belediyesi’nin de birçok kez uyardığı fakat herhangi bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

 
Konuyla ilgili özellikle son aylarda kendisine sıkça şikayet geldiğini belirten Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, duruma el attı. Şantiye alanına giderek, gerekli uyarılarda bulunan Korsan “Filtre kullanmadığınızla ilgili derneğimize aylardır şikayetler geliyor. Bir an önce önlem almanız gerekiyor. Takmazsanız, gerekli yerlere şikayetlerimizi gerçekleştireceğiz. Büyükşehir’den, İl Çevre Müdürlüğü’ne kadar gerekli her yere hakkınızda şikayette bulunacağız. Size bu çevre kirliliğini önlemeniz için uyarıyorum” dedi.

“Gerekli önlemleri alacağız”

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ın konuşmalarının ardından fabrikanın Makine Mühendisi Ahmet Alpdoğan konuyla ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi; “Filtreler özel yurtdışından geliyor. Şuan gelmesini bekliyoruz. Biz dışarıya bir iş yapmıyoruz. Karayollarının işini yapıyoruz. Daha 3 sene daha buradayız. Gerekli uyarınızı dikkate alacağız. En yakın zamanda da önlem alacağız” dedi. Sıkıntının son bir haftadır olduğunu iddia eden Alpdoğan “Çevrede bulunan insanlar ve bizden şikayetçi olan kişiler bu asfalttan çıkan buharı da duman zannediyor. Bu yanlış anlaşılmayı da engellemek istiyoruz. Bacamızdan çıkan bir duman var ama bu son bir haftadır yaşanan bir sorundur. En yakın zamanda gerekli önlemleri alacağız” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol