Silivri Facebook
banner88

Kültür merkezi'nde hafriyat çalışmaları başladı

Haber MERKEZİ

Silivri’nin, tam donanımlı Kültür Merkezi’ne kavuşması için geri sayım başladı. İlçenin öncelikli istekleri arasında yer alan Kültür Merkezi’nde hafriyat çalışmaları başladı, temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Silivri’nin yıllardır eksikliğini hissettiği Kültür Merkezi’nin temel atma hazırlığı geçtiğimiz hafta içinde başladı. Silivri’nin öncelikli ihtiyaçlarımız arasında yer alan Kültür Merkezi, E-5 Karayolu kenarı, Silivri Belediyesi eski hizmet binası yanına yapılacak. 3675 metrekarelik oturumu olan, 15 bin m2’lik yapının hafriyat çalışmaları devam ediyor. Kültür Merkezi’nin temel atma töreninin kasım ayı içinde gerçekleştirilmesi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Turan: “Kültür merkezi, hizmetlerimizi taçlandıracak”

Kültür Merkezi’ni en önemli hizmetleri arasında gördüklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Kültür Merkezi’ni, Silivri’de her biri trilyonlarla ifade edilen yatırımlarımızın taçlandırılacağı bir eser olarak görüyorum. Halkımızın, özellikle de öğretmen ve öğrencilerimizin talepleri arasında yer alan, bugüne kadar yapılmamış olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuz Kültür Merkezi, sergi salonları, sinema salonları, konferans salonları, toplantı salonu olarak da değerlendirilebilecek 1000 kişilik gösteri salonu, çocuk sineması ve el işi atölyelerine sahip olacak ve örneğin Anadolu Ateşi’nin bile bu mekanda sahne alabileceği düzen ve konfora sahip olacak. Kültürel etkinlikler için sokak sahneleri ve Ramazan Çadırı, toplantılar için düğün salonları ile yetinen Silivri’miz tam donanımlı Kültür Merkezi’ne en kısa zamanda kavuşacak.” dedi.


Fotoğraf altı: 1) Kültür Merkezinde hafriyat çalışmaları son hızıyla sürüyor.
2) Başkan Hüseyin Turan, Kasım ayında temelini atmayı planladığı Kültür Merkezi’nin, tamamlandığında nasıl bir yer olacağını, imitasyon fotoğrafı ile gösterdi.
4) Kültür Merkezi, inşaatı bittiğinde bir başka cepheden böyle görünecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol