Silivri Facebook
banner88

Kurban satış yerleri belirlendi

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, ilçedeki kurban satış yerinde satış yapacak esnaf için kura çekimi düzenledi. Esnafların huzurunda şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından yer teslimi yapıldı.

Mimarsinan Mahallesi ile Alipaşa Mahallesi yolu kenarında, Bağpayları Mevkii’ndeki 15 dönümlük alanı kurban satış ve kesim yeri olarak düzenleyen Silivri Belediyesi, kurban satış yerlerini kurayla belirledi. Satıcıların yerleri, kiralama işleminin ardından 25 Kasım 2008 Salı günü saat 10.00’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda kura çekilişi ile tespit edildi. Silivri Belediyesi’nin kurban satış yerlerinden kiralama işlemini gerçekleştiren eski ve yeni 2 muhtar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş ile birlikte kura çekimini gerçekleştirdi.

Karakaş: “Belgesiz kişilerin ticari amaçlı kurban kesimine izin verilmeyecek”

Kurban satıcılarına “Belgesi kişilerin ticari amaçlı kesim yapmasına izin verilmeyecek” kararını hatırlatan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, “Beyaz Masa Şefliği’ne kayıtlarını yaptırmış bulunan kurban kesimi yapacak olan kişiler, İlçe Müftülüğü’nden de katılımcıyla, bilgilendirme amaçlı olarak 02 Aralık 2008 Salı günü saat 17.30’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak olan toplantıya katılacaklar. Şartlar uygun olduğu takdirde de 03 Aralık 2008 Çarşamba günü, saatini ve yerini daha sonra belirteceğimiz bir mezbahaya gidilmek suretiyle, hayvanların zaptı-raptı, kesime hazırlanmaları, yatırılmaları, kesim şekli ve uyulması gerekli kurallar konusunda bilgilendirmeleri yapılacak. Toplantılar sonucu toplantılara katılanlara komisyonca toplantı katılım belgesi verilecektir. Görevli kartı olmadan kurban kesimi yapacak olanlar hakkında cezai amaçlı yasal işlemler yapılacak.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol