Silivri Facebook

Lanet Olsun Şerefsizlere
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Son günlerde yaşanan terör olayları, büyük nefret kınanmaya devam ediyor. Dün Eğitim Bir- Sen Silivri Temsilciliği’nin yolladığı terörü lanetleme niteliği taşıyan basın açıklamasının ardından, aynı tepki Türk Eğitim- Sen Silivri Temsilciliği’nden de geldi.
 
Gönderdikleri açıklamayı basına ve tüm duyarlı yurttaşlara ulaştırmayı borç bildiklerini söyleyen Türk Eğitim- Sen Silivri Temsilciliği’nin göndermiş olduğu basın açıklaması şu şekilde;
 
1- Öncelikle Türk-Eğitim Sen Silivri Temsilciliği olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz Türk milletine başsağlığı diliyoruz.
2- Her seferinde “Bu inşallah son olur, başka ailelerin ocağına ateş düşmesin.” denilerek terörle mücadele bir temenniye dönüştürülmüştür. Terörle mücadelede gerekli etkin adımlar atılmayarak olaylar bir çıkmaza doğru götürülmüştür.
3- Terör olayları ilk katliamın yapıldığı 1984 yılından bugüne değin yetkililerce (özellikle siyaset makamındaki görevlilerce) hafife alınmış ve sonuçta bugünkü acı tablo ortaya çıkmıştır.
4-  Bugün gelinen noktada da yetkili ve etkili ağızlardan tam bir kararlılık ifade edildiği görülmemiştir. Kararlılık, sadece kınama ve sözle olmaz. Etkin ve bitirici mücadele yöntemlerinin devreye sokulmasıyla olur.
5- Her gün birer ikişer vatan evlatlarının cenazesi kaldırılırken, ocaklara ateş düşerken gazeteler ara sayfalardan küçük haberler olarak bu olayları geçiştirmiş, 10–15 kişi topluca şehit edilmedikçe bu haberler 1. haber değeri kazanamamıştır. Televizyonlar da haberleri sıradan bir vaka gibi değerlendirmişlerdir.
6- En son 7 Ekim 2007 akşamı 13 şehit verdiğimizde televizyon kanallarının tamamına yakını normal yayın akışlarına devam ederek sonu gelmez eğlence, magazin ve spor tartışması programlarını yayınlamışlar ve vurdumduymazlığın son örneğini vermişlerdir1
7- “9 gencin üzerine koca bir ordu gidiyor.” diyerek dağdaki eşkıyayı yüceltenler, hiçbir engel tanımadan, pervasızca hedeflerine varmaya çalışmaktadırlar.
8- Kimse bu saatten sonra “demokrasi ve insan hakları” gibi sözcükleri teröre kılıf yaparak kirletmeye kalkmasın. Bu işin basit bir demokratik talep ve özgürlük meselesi olmadığı gün gibi ortadadır. Çünkü bölücüye ancak BÖLÜCÜ denir.
9- Askerin ve toplumun duyarlı kesimlerinin terör konusundaki itirazlarına ve ikazlarına “Demokrasi dışıdır ve faşizanca bir tavırdır. ” diyerek itiraz edenler ve kafalarını kuma gömenler, ülkenin ne hale geldiğini acaba görebiliyorlar mı veya görmek işlerine geliyor mu?
10- Terörü görmeyenler, yüceltenler, destek verenler, inanıyoruz ki Allah’ın gazabına ve lanetine her iki dünyada uğrayacaklardır.
11- Terörün hedefi, Atatürk Cumhuriyetidir. Terörün en büyük destekçisi Amerikan ve Avrupa emperyalizmidir. Bunların Türkiye'deki her yere uzanmış kolları terörün sorumlularıdır.
12- Hiçbir ülke terörle mücadelede aciz ve zayıf duruma düşürülmeyi kabullenemez. Toplumun tüm kesimlerini başta öğretmenler olmak üzere göreve davet ediyoruz. Ve her fırsatta ülkeyi güya demokrasi adına eleştirmeyi kendilerine görev bilmiş numaracı cumhuriyetçileri de Allah ıslah etsin diyoruz.
13- Görülmelidir ki artık bu iş; “kahrolsun bilmem ne”, denilerek ve beyanatlar verilerek halledilir olmaktan çoktan çıkmıştır.
14- Bu adi ve menfur saldırıların bir “iç kalkışma” ve “toprak talebi” olduğu iç ve dış destekçilerinin de kimler olduğu ortadadır. İç destekçiler için gerekli hukuki süreç başlatılmalı ve sözde dost ülkelerle de ilişkiler gözden geçirilip ülke onuruna yakışan adımlar atılmalıdır.
15- Bugüne kadarki kalkışmalar başarısızlıkla sonuçlandığı gibi yurtseverlerin çabalarıyla bu adice kanlı oyun da bastırılacak; sorumluları kanunlar ve tarih önünde gerekli cezalarını bulacaklardır.
16- Sivil toplum örgütleri de eğer ön yargılı, art niyetli ve aymaz değillerse kafalarını kumdan çıkarsınlar artık.
17- Ulusal refleks harekete geçirilmeli topyekun her cephede bir mücadele başlatılmalıdır.
18- Yedi düvele karşı koyan bir milletin evlatları olarak, dış destekli bu iç hain oyunu ne pahasına olursa olsun bir an önce bitirmek durumundayız. Bu saatten sonra geciktirilen her önlem, başka şehitler başka canların yanması demektir.
19- Bu güzel ülkenin her yöreden yurtsever vatandaşları; uyanık olun, tepkinizi gösterin, sessiz kalmayın. Terörü lanetinizle ve gücünüzle boğun, kardeşlik toprağı Anadolu’da bu kanlı oyunu sonsuza dek yok edin.
20- Evlatlarımıza Ramazan Bayramını göstermeyen, anaların, eşlerin ve çocukların yüreğine ateş düşüren kanlı elleri ve bu adi programın sivil destekçilerini lanetliyoruz.
21- Kimse bu ülkenin evlatlarının tahammül gücünü ölçmeye kalkmasın. Bu ülkenin onuruyla, şerefiyle, onca insanımızın hayatıyla oynayanlar hesabını en ağır bir biçimde er-geç vereceklerdir.
22- Bundan sonra: Sözde değil özde mücadele! Yaşasın ulusal devlet, yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ!”
 
Eğitim-İş’ten Siyah Kurdele eylemi!
Eğitim-İş Silivri Temsilciliğide yaptığı açıklamada, terörü lanetlemek amacıyla okullarda Siyah Kurdele takma eylemi yapacaklarını belirttiler. Yapılan açıklamada “7 Ekim Pazar günü Şırnak’ta 13 askerimizin şehit edilmesi, uluslararası şer odakları ve “dost ve müttefik” kisvesi altındaki emperyalist devletler tarafından korunup kollanan terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
Türkiye’nin bağımsızlık ve ulusal bütünlüğünü hedef alan emperyalizmin siyasi ve lojistik destek sağladığı ırkçı bölücü terör örgütü, 2000’li yılların başında bitme noktasına gelmesine karşın, AKP iktidarı ve onun tavizci dış politikaları döneminde adeta yeniden dirilmiş ve saldırılarını iyice yoğunlaştırmıştır. Bu alçakça saldırıların amacı bağımsızlığımız ve ulus bütünlüğümüzdür. Hükümetten beklentimiz, özgürlük, demokrasi gibi değerleri gerekçe göstererek terörü destekleyenlere, besleyenlere ve teröristlerle diyalog içinde olup; teröriste “terörist”, terör örgütüne “terör örgütü” diyemeyenlere karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemesidir.
 
Eğitim-İş üyeleri olarak, terörü lanetlemek için 10 Ekim Çarşamba günü okullarımızda “SİYAH KURDELE TAKMA EYLEMİ” gerçekleştireceğiz. Ülke bütünlüğümüzü hedef alan bölücü terör örgütünün hain saldırılarına karşı en güzel yanıtı ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima birlik ve bütünlük içinde olarak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına yönelik saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.
 
“Önce Türkiye sonra sendika” anlayışıyla yola çıkan Eğitim İş’ in Silivri Temsilciliği teröre karşı duruşunu dün olduğu gibi bugün de göstermeye devam etmektedir. 10 Ekim Çarşamba günü tüm öğretmenlerimizi terörü lanetlemek için siyah kurdele takmaya davet ediyoruz” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol