Silivri Facebook
banner88

LATİF UMUÇ PROJESİ OLAN TEK ADAY ADAYI...

LATİF UMUÇ PROJESİ OLAN TEK ADAY ADAYI

SİLİVRİ AK Parti Meclis Üyeliği aday adaylığı için müracaat eden Latif Umuç “kendimi engelli vatandaşlara adadım” dedi…

Kendisinin de otistik bir çocuğu olan Latif Umuç, şu konularda toplumun ve engelli ailelerinin dikkatini çekti: “ Halen evlerinde oturan ve toplum içine çıkartılmayan engelli kardeşlerimiz var… Yasaların verdiği birçok hakkı bilmeyen ve alamayan aileler bulunuyor. Evde bakım parası, engelli maaşı, eğitim hakkı, engel oranına göre hakları bulunuyor…

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, engellilerle ilgili pek çok yasa çıkardı. Türkiye bu konuda çağ atladı. Ancak uygulamada engelli ailelerini evlerinde ziyaret ederek bilgilendirmek gerekiyor. Onlara destek olmak gerekiyor. Yerel belediyenin ve Büyükşehir Belediyesi’nin bile ulaşamadığı engelli kardeşlerimiz var.

Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunu her an yaşıyoruz. Bu bizim hayatımızın bir parçası. Engelli ailelerini tek tek, kapı kapı dolaşıp bilgilendirmeye çalışacağız… Silivri’de bulunan iki AVM ve üç dört engelli araç parkı engeli olmayan ve resmi plakalı araçlar dahil işgal ediliyor. Bunlarla şimdiye kadar nasıl uğraştıysak, bundan sonra da yasalara uygun davranmaları için çaba göstereceğiz.” Dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol