Silivri Facebook
banner88

Marmara'da Deprem!
 
Kaynak: Hürriyet Gazetesi
 
MARMARA Bölgesi'nde 6 il bu sabah Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğündeki depremle sallandı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne bağlı Tütüncü Köyü olarak saptadığı deprem saat 10.49'da meydana geldi. Yerin 13 kilometre derinliğinde meydana gelen orta şiddetteki deprem Balıkesir'in yanı sıra, Çanakkale, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve İstanbul'un Avrupa yakasında hissedildi.
 
Balıkesir'in Gönen İlçesi başta olmak üzere çevredeki yernleşim merkezlerinde daha şiddetli hissedilen deprem sırasında halk evlerinden ve işyerlerinden sokaklara fırladı. Kapılıcalardaka tatilciler paniğe kapıldı.
 
İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanmaya neden olmayan deprem sırasında Gönen İlçesi ile çevredeki köylerde bazı binaların duvarlarında çatlak oluştu.
 
GÖNEN'DE 1953 DEPREMİNİ HATIRLATTI
 
Deprem en çok Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde paniğe neden oldu. 1953 yılında meydanagelen 266 kişinin öldüğü 366 kişinin yaralandığı Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğündeki depremi hatırlayan Gönenliler çok korktuklarını söyledi. İlçedeki yaşlılar, “O büyük deprem yeniden gözümüzün önüne geldi. Çok korktuk ama Allah'tan korkulan olmadı” diye konuştu.
 
Bu arada depremin merkez üssü olan ve bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluşan Tütüncüler Köyü'ne, Kızılay Bursa ve Balıkesir şubelerinden çadır ve yiyecek gönderildi.
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol