Silivri Facebook

Minibüs Sorunu Bitmek Bilmiyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Köy minibüslerinin şehir içine gireceği haberinin duyurulmasının ardından, Silivrili vatandaşlarda ve minibüs şoförlerinde kısa süreli bir mutluluk yaşandı. Köy minibüslerinin şehir içine girip girmediği konusunda yaşanan kaos devam ederken, vatandaşlar köy minibüslerinin şehir içine girmediğini söyleyerek, isyan etti. Minibüslerin Değirmen Durağı’ndan tekrar E-5 yanyola, köylerden gelenlerinde Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nun önünden yan yola girdiğini söyleyen vatandaşlar, şikâyetlerini dile getirdi.
 
Lütfen bu söylediklerimi yazın diyerek konuşmaya başlayan Halil Alpak isimli bir vatandaş “Maaşımı almaya Gümüşyaka’dan buraya geliyorum. Minibüsler şehir içinden geçmiyor. Başkan, merkezden buraya yürüsünler demiş. Olmaz çok yanlış bir davranış. Benim eşim hasta. Ben onu bu kadar yolu nasıl yürüteyim? Bu böyle ne zamana kadar gider? Bunun kapkaççısı var. Biz bankalara para almaya gidiyoruz. Yaşını almış insanlarız. Bu kadar yolu nasıl yürüyebiliriz. Benim gibi birçok insan bu konudan rahatsız. Bu böyle gitmez.” şeklinde konuştu.
 
Ayşe Taşdemir: “Çok yanlış bir uygulama. Bizim için çok zor oluyor. Şimdi sıcaklar var. Kışın daha da zor olacak. Karda kıyamette insanlar neden yan yola kadar yürüsün? Minibüsler Değirmen Durağı’ndan tekrar yan yola çıkıyorlar. Bu şehir içine girmek mi şimdi?
 
Selimpaşa- Silivri minibüs hattında çalışan minibüs şoförü Savaş Akçaoğlu: “Sadece köy minibüsleri şehir içine giriyor. Beldeler girmiyor. Vatandaşlar bu duruma tepkili. Köyler nasıl giriyorsa, belde minibüslerinin de şehir içine girmesi lazım. Köylerde nasıl hastalar oluyorsa, beldelerde de oluyor. Bu durum işlerimizi az çok etkiledi. Biz belde minibüslerinin şehir içine girmesini istiyoruz.”
 
Hasan Kale: “Karmaşık bir durum oluştu. Minibüsler şehir içinden geçseydi daha iyi olurdu. Köy ve beldelerden gelenler çok büyük sıkıntı yaşıyor. Madem şehir içine giriyor, o zaman neden yan yola çıkıyor. Merkezden gitsin. Bence eski sisteme geri dönülsün. O uygulama herkes tarafından daha hayırlıydı.”
 
Doğan Yılmaz “Köy minibüsleri Değirmen Durağı’na kadar gidip, geri dönüyorlar. Şehir merkezine girmiyorlar. Tekrar yan yola giriyorlar. Gördüğünüz gibi insanlar işkence yaşıyor. Bu sıcakta insanlar duraktan çarşıya kadar nasıl yürüsün? Bunu birde kışın düşünün. Bu işkenceden başka bir şey değil. Hele belde minibüsleri, merkeze hiç girmiyor. Biz belde minibüslerinin de şehir içine girmesini istiyoruz. Minibüslerin Değirmen Durağına kadar değil, şehir merkezine kadar gelmesini istiyoruz.”
 
Vedat Atik: “Yaşlılarımız, büyüklerimiz var. Hastaneye gidemiyorlar. Pazara gelemiyorlar. Halk bu duruma tepki gösteriyor. Belde otobüsleri içeri giremez diyorlar ama Kadıköy giriyor. Bize beldeler giremeyecek dendi. Bu uygulamanın değişmesini istiyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol