Silivri Facebook
banner88

MİT'teniz Diyerek Muhtarlardan Bilgi Almışlar

Gönül Aydınlıyurt, 10 Aralık 2004 tarihinde alışveriş merkezine gitmek için evden çıktı. Maxi Alışveriş Merkezi’nden saat 16.00’da ayrılan Aydınlıyurt’tan bir daha haber alınamadı. Kaybolduğunda 56 yaşında olan Gönül Aydınlıyurt’un kullandığı 34 GH 468 plakalı Rover otomobil, Çatalca’nın bir köyünde tamamen yanmış olarak bulundu. Otomobilde yapılan incelemelerde Gönül Aydınlıyurt’a ait bir iz çıkmadı. Alışveriş merkezinin kamera kayıtlarında biri siyah paltolu iki kişinin Gönül Aydınlıyurt’la bir süre konuştuğu belirlendi.

Kimsesiz ve yaşlı vatandaşların sahip oldukları gayrimenkullere zorla ve şiddetle el koyan "tapu çetesi"nin başındaki Çetin A. ile yardımcılığını yapan kardeşleri Metin, Bülent, Erkan ve Yaşar A’nın eylemlerindeki pervasızlık, polisi bile şaşırttı. Çete üyeleri, hedef seçtikleri kişilerin bilgilerine ulaşmak için, mahalle muhtarlarına kendilerini "MİT görevlisi" ya da "avukat" olarak tanıtmış.

CİHANGİR’de oturan 82 yaşındaki diş doktoru Şemsiddin Geçgil ile 84 yaşındaki ablası Fikriye Geçgil’in kaybolması üzerine araştırma yapan polis, evlerini satın alan Çetin A’yı takibe aldı. Çetin A. ile 4 kardeşi, Fındıkzade’de gözaltına alındı. Operasyonu genişleten polis, Beykoz Tapu Müdürü G.D.T, Şişli Tapu Müdürü N.A, Ümraniye Tabu Müdürlüğü’nde görevli memur T.T’nin de aralarında bulunduğu 33 kişiyi yakaladı. Çetin A’nın ailesinden iki kadın da gözaltına alındı. Önceki akşam 11 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 22 kişi dün sağlık kontrolüne çıkarıldı.

Polisin ulaştığı bilgilere göre tapu çetesi, Şemsiddin Geçgil’i kaçırdıktan sonra Kumburgaz’da bir eve götürdü ve zorla imzalattığı vekaletnameyle mal varlığını üzerine geçirdi. Boğularak öldürülen Şemsiddin Geçgil’in cesedi, Tekirdağ’ın Yenice Beldesi’nde kullanılmayan benzin istasyonunun yağ kanalında bulundu. Fikriye Geçgil ise kaybolduklarından 110 gün sonra Gebze Devlet Hastanesi’nin kapısına bırakıldı, tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybetti. Çete, tek başına yaşayan Vanda Ayaşlı Eser’i, zorla aldıkları Kanlıca’daki yalısında aç ve susuz bırakarak ölüme terk etti. Evlatlığı İ.A.E’ye de zorla mirastan feragat senedi imzalattı. Çetin A. Beykoz Tapu Müdürlüğü’nde villayı 5 milyon YTL’ye başka birine sattı. Polis, Çetin A’nın defalarca Beykoz Tapu Müdürü G.D.T. ile telefon görüşmesi yaptığını kayıtlara geçti.

Polisin belirlemesine göre müteahhitlik yapan Çetin A. ile kardeşleri, "Biz MİT elemanıyız" diyerek Şemsiddin Geçgil, ablası Fikriye Geçgil ile Vanda Ayaşlı Eser hakkında muhtarlardan aldıkları bilgileri tapu müdürlüklerinde çalışan adamlarına aktardı. Tapuda çalışan çete üyeleri de Tüm mal varlıklarının dökümünü çıkardı. Kaçırılan üç yaşlıya zorla vekaletname ve senet imzalatıldı.

4 yıl önceki kayıp kadın ve yanmış araçla bağlantı var

Soruşturmayı derinleştiren polis, çete üyelerinin, Silivri Sentetik Dokuma Fabrikası’nın (SESAN) sahibi Kemal Aydınlıyurt’un eşi Gönül Aydınlıyurt’un 4 yıl önce ortadan kaybolmasıyla da bağlantılı olduğuna dair ipuçları belirledi. Gönül Aydınlıyurt, 10 Aralık 2004 tarihinde alışveriş merkezine gitmek için evden çıktı. Maxi Alışveriş Merkezi’nden saat 16.00’da ayrılan Aydınlıyurt’tan bir daha haber alınamadı. Kaybolduğunda 56 yaşında olan Gönül Aydınlıyurt’un kullandığı 34 GH 468 plakalı Rover otomobil, Çatalca’nın bir köyünde tamamen yanmış olarak bulundu. Otomobilde yapılan incelemelerde Gönül Aydınlıyurt’a ait bir iz çıkmadı. Alışveriş merkezinin kamera kayıtlarında biri siyah paltolu iki kişinin Gönül Aydınlıyurt’la bir süre konuştuğu belirlendi.

Kilisede yakınlık kurmuşlar

Polisin verdiği bilgiye göre Çetin A. ile kardeşleri, öldürdükleri Şemsiddin Geçgil, ablası Fikriye Geçgil ve Vanda Ayaşlı Esen ile Beyoğlu’nda cemaati oldukları kilisede tanışıp yakınlık kurmuşlar. Her pazar ayine giden Çetin A. ve kardeşleri, samimiyet kurdukları Geçgil kardeşler ile Esen’in evlerine gidip gelmeye başladı. Çetin A. ile iki kardeşi üç kez adam kaçırmak suçundan gözaltına alındı. Çetin A, Vanda Ayaşlı Esen’in sattığı yalısından aldığı para ile Heybeliada’da kendisine villa satın aldı.

Cinayetler raporlu kardeşe

Çetin A’nın cinayetleri akli dengesinin bozuk olduğuna dair raporu bulunan kardeşlerinden Erkan A’ya işlettiği sanılıyor. Çete, öldürdüğü üç yaşlının benzerini Beykoz ve Şişli tapu müdürlüklerine devir işlemleri için götürdü. Beykoz Tapu Müdürü G.T.T. ile Şişli Tapu Müdürü N.A. durumu fark etti. İddiaya göre iki müdür para karşılığı bunu görmezden geldi. Şişli Tabu Müdürü N.A’nın kardeşi eski tapu memuru H.A. da çetenin tapu işlerini yürütüyordu. Çetin A’nın kardeşi Bülent A’nın Yeşilyurt’taki villasında çok sayıda tarihi eser bulundu.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol