Silivri Facebook

Mobil Demokrasi Silivri'de
 
Silivri Belediyesi kendi bölgesine ait eğitim, sağlık, kültür-sanat gibi her türlü konuda kent sakinini 888 YayınCell Belediye Bilgi Kanalı ile bilgilendiriyor.
 
Silivri Belediyesi, bu sistemle sosyal yaşam bilincini geliştirebilen, vatandaşını kendi bölgesine ilişkin her türlü konuda katılımcı kılabilen yeni bir kent kültürü ve kentlilik anlayışıyla bir iletişim platformu oluşturmayı amaçlıyor.
 
Bu projeyle; belediyemizin kendi sorumluluk bölgesine ait tüm hizmetlerini, bilgilendirme konularını cep telefonları aracılığı ile 888 Belediye yayın kanalından vatandaşlara ulaştırması; vatandaşın da cep telefonları ile yerel yönetime katılımının sağlanarak katılımcı bir kentli kültürünün oluşturulması ve yönetişim (etkileşimli-katılımcı yönetim) kavramının yerleştirilmesi hedefleniyor.
 
Bununla; vatandaşın kendi bölgesine ait her türlü konuda bilgi edinebilme hakkını ve yaşadığı çevreye ilişkin fikir ve önerilerinin referandum yoluyla alınarak sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir bakış kazandırılıyor.
 
270 karakterlik yazılı mesaj bilgi hücresi olan 888 YayınCell Belediye Kanalı; cep telefonu sahiplerinin mesaj menüsü bilgi kanalına (hücre yayın) 888 ekleyip aktif hale gelince işlerlik kazanıyor.

Belediye, yayın saatleri acil durumlar dışında 08:00 – 22:00 olan ve sadece kendi sınırları içinde yer alan baz istasyonlarıyla, günde en fazla 3 mesaj göndererek yayın yapacak.

Bu ayarları yaptığınızda, Silivri dışında olduğunuzda, bulunduğunuz bölgedeki belediye mesajlarını almaya başlıyorsunuz. Bu mesajlar için sizden ücret alınmıyor.
 
SİLİVRİ BELEDİYESİ CEBİNİZDEN SİZİ DİNLİYOR
 
3870 İnteraktif Katılım Kanalı ile istek, öneri ve şikayetlerinizi belediyenize iletebilirsiniz.
 
Silivri Belediyesi’nin başlatmış olduğu 3870 İnteraktif Kanalı ile artık vatandaşların belediyelerine ulaşabilmeleri için Turkcell hatlı cep telefonlarından bir kısa mesaj atmaları yeterli. Aktif vatandaşlık ve kurum-halk birlikteliğini hedefleyen Silivri Belediyesi, bu sistem sayesinde vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini en kısa yoldan kendilerine ulaşacağını belirtmiştir. Gelen tüm mesajlara cevap verilerek vatandaş için daha hızlı çözüm sunulması ve amaçlanmıştır. Artık vatandaş GSM tabanlı bu sistem ile en hızlı, etkin ve kolay yoldan yaşadığı bölge ile ilgili fikir ve önerilerini yönetimine iletebilecek.
 
Vatandaşlar, Turkcell hatlı cep telefonlarından, yaşadıkları kentle ilgili her türlü konuyu silivribld yazıp bir boşluk bırakıp mesajlarını yazdıktan sonra 3870’e göndererek belediyeye ulaştırabilir. Mesaj ücreti olarak ise, sadece 1 kısa mesaj bedeli (2 Kontör) ücretlendirme yapılmaktadır.
 
Ortak bir kent kültürü oluşturmak için kullanılan 888 Yayıncell Belediye Kanalı ile başlatılan projenin ikinci ayağı olan 3870 İnteraktif Katılım Kanalı ile aktif vatandaşlık bilincinin yerleştirilmesi hedeflenmektedir. Böylelikle yaşadığı çevreyi gözlemleyebilen, bölgesine duyarlı, sorunlarına sahip çıkan ve kendi bölgesine ilişkin gelişmelerde fikir-öneri sunarak kentiyle ilgili sorunları yönetimine iletmede kararlı ve bilinçli bireylerden oluşan bir kentli kültürü oluşturulması amaçlanmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol