Silivri Facebook
banner88

Nereden Nereye?
 
Kaynak : Birgün Gazetesi
 
Projenin tanıtımı Çırağan Sarayı `nda düzenlenen bir toplantı ile yapıldı. Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle zihinsel engellilerin eğitim aldıkları takdirde yapabilecekleri ve gelebilecekleri noktanın gösterilmesinin amaçlandığını söyledi.
 
Zihinsel engellilerin eğitildiklerinde engel tanımadıklarını kaydeden Aydın , "Ülkemizin bu önemli sorunlarından birine katma değer ve yeni bir bakış açısı getirme, ulusal bir model oluşturmayı amaçladığımız Çölgülü Projesi ile çocuk gelişimi konusuna üniversite olarak destek veriyoruz" diye konuştu.
 
Aydın , Silivri `deki Esen İbak Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi `nde eğitim gören 8-15 yaş zihinsel engelli çocuklarının yaptığı el işi çalışmaların kartpostala dönüştürüldüğünü ve buradan elde edilecek gelirin ihtiyaçlar için harcanacağını ifade etti. Proje Danışmanı Prof . Dr. Bengi Semerci de üniversite eğitimli özel bakıcılara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, üniversitelerin bu alana eğilmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Genel Yayın Yönetmenimiz Cihangir Davutoğlu'nun bu atölyede daha önceden yapmış olduğu çekimler vardı, hatırlayalım...
 
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol