Silivri Facebook
banner88

OKS'de % 40'lık bir başarımız var.
 
HABER: Melis AVCI
 
Geçtiğimiz günlerde açıklanan OKS (Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) sonuçlarının ardından, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, değerlendirmede bulundu. Henüz istatistiksel verilerin ellerine ulaşmadığını dile getiren Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, şunları söyledi; “OKS’ de % 40’lık bir başarımız var. Bu düşük değil. Çünkü bu sene ortaöğretim başarı puanına göre, OKS puanları hem yüksek çıktı, hem de okulların alabileceği kontenjan sınırlı.
 
Silivri Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 120, Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi’de 180 kişi alıyor. Bizim 8.sınıflardan 3000 mezun verdik. Bütün öğrencilerimizi bu iki okula sığdırabilmemiz mümkün değil. OKS’ de çok yüksek puanlar almış ama sadece fen lisesini hedefleyen öğrencilerimiz var. Tercihler olmayınca da Silivri’de düz liseye kayıtlarını yaptırdılar. İsteriz ki, sınavlarla öğrenci alınan yerlerin tamamına Silivri’den öğrenciler gitsin. Herkes kendi ailevi bütçesine göre hareket ediyor. Çocuğunu şehir dışına okula gönderemeyecek olan velilerde, öğrencilerini Silivri’de ki düz liselere kayıt yaptırıyorlar.”
 
Öğretmen atamaları başladı!
 
Ağustos ayı içerisinde tamamlanacak olan öğretmen atamaları, dün başladı. İlk olarak özür grubu olarak başlayan atamalarda, eşinden dolayı tayini çıkanlar veya hastası olan kişiler atamalarının gerçekleşmesi için internet üzerinden müracaat yapacaklar. İkinci olarak isteğe bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin atamaları yapılacak. Bu atamalarda il ve ilçe atamaları gerçekleştirilecek. Daha sonra da ilk kez göreve atanacak olan öğretmenlerin atamaları gerçekleşecek. Bütün atamalar Ağustos ayı içinde yapılmış olacak.
 
Geçtiğimiz sene öğretmen açıkları olduğunu ancak farklı yollardan bu açığı kapattıklarını söyleyen Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Bir okula bir öğretmenin verilebilmesi için, o öğretmenin en az 21 saat dersi olması gerekiyor. Bizim 8 yıllık okullarımızın bir kısmında, öğretmen verilecek kadar ders yok. Çünkü sınıf sayısı az. Örneğin B.Kılıçlı İlköğretim Okulu’nda bu sene 5 tane sınıf vardı. Seneye 8 tane olacak.
 
Bunları iki tanesi ortaokul sınıfı olsa, ikişer saatten 4 saat branş dersleri var. Bir okula da 4 saat için bir öğretmen verilemeyeceği için, bu şekilde öğretmen açıklarımız oluyor. Onları da iki ayrı şekilde telafi ediyoruz. Bir okulda 21 saati dolduramayan bir öğretmeni biz eksik öğretmeni olan okullara yönlendiriyoruz. Bütün bunlara rağmen dolduramayacağımız dersler olduğu zaman da özellikle müzik, resim, beden eğitimi gibi derslerimizde ücretli öğretmen çalıştırıyoruz. Ciddi bir öğretmen açığımız hiç yaşanmamıştır” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol