Silivri Facebook

Okullarda da Ayrı Ayrı Toplanacak
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
1996 yılından beri Silivri Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nün pilot bölgelerde
uygulamakta olduğu "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi", yeni
çıkarılan "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" ile yetki verilen İstanbul
Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden organize edilerek Büyükşehir Belediyesi adına
yetkilendirilmiş kuruluşu İSTAÇ A.Ş., Silivri Belediyesi ve Lisanslı Toplayıcı Firma arasında
imzalanan protokol ve hazırlanan "Uygulama Yönetmeliği" ile daha yaygın ve etkin hale
getirildi.
 
PROJE GENİŞLETİLDİ
Projenin 1. kademe uygulaması 2224 konut ile 19.04.2006 tarihinde Yeni Mahalle 1., 2. ve 3.etap Belediye Konutları'nda başlatıldı ve 1 yılda 115 ton ambalaj atığı toplandı. Ekim-Kasım-Aralık aylarında bütün okullarda öğrencilere eğitim verildi. 01 Mayıs 2007 tarihinde 2. kademe uygulamasına geçilen projede uygulamanın genişletilmesine Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu seçilerek başlandı. Bu amaçla okula 1 adet "Ambalaj Atığı Toplama Noktası" kabini ile 13 adet içi poşetli kağıt kutuları yerleştirildi. Bütün öğrencilere İSTAÇ A.Ş. tarafından okullar için yaptırılan kumbaralar dağıtıldı. Bu uygulama bütün İlköğretim Okullarında sıra ile yapılacak. 2.kademede konut sayısı 4108 konut olacak, proje bölgesi haricinde gelen talepler, fabrikalar, marketler vb. yerlerin de devreye sokulması ile proje hızla büyümektedir.
 
Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Madde-27 gereğince Tüketiciler; kullanılan malzemeye (Plastik, cam, metal, kağıt-karton, kompozit ve benzeri) ve oluştuğu kaynağa/evsel, endüstriyel, ticari, işyeri) bakılmaksızın, tüketim sonucu oluşan ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı olarak biriktirmek ve belediyenin yada yetkili kuruluşların istediği şekilde toplama sistemine verilmek üzere hazır etmekle yükümlüdürler.
 
Silivri Belediyesi'nin Ambalaj Atığı toplama ile yetkili kuruluşu protokol imzalanan ÇEVREM İthalat İhracat Makine Sanayi Tic.Ltd.Şti.’dir.
 
BAŞKAN TURAN, ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERDİ
Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu’na kabin ve kutuların teslimine katılan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, öğrencilere proje hakkında bilgi verdi ve destek istedi. Başkan Turan, “Daha temiz bir Silivri’de toplumsal bilincin geliştirilmesi için sizlere büyük görevler düşüyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol