Silivri Facebook
banner88

ÖLÜYOR... NE OLUR YARDIM EDİN. (ÖZEL HABER)

ÖLÜYOR… NE OLUR YARDIM EDİN. (ÖZEL HABER)

PARKKÖY Bölgesi’nde 4 gündür yemek yiyemeyen Nihat Çuval (55) hastalıktan ve açlıktan ölümle burun buruna geldi…

Bugün öğleden sonra imtiyaz sahibimiz Cihangir Davutoğlu’nu telefonla arayan bölgenin gariban babası Selahattin Doğdu “ ölümü bekleyen bir hasta var, çok hasta dört gündür yemek yemiyor, acil yardıma ihtiyacı var” sözleri üzerine bölgeye gittik…

Evin önüne geldiğimizde bizi Selahattin Doğdu karşıladı. Çok zor durumda kalan aile için üzüntüsünü dile getirerek “ kışın boş olan bir arkadaşıma ait bu evi Çuval ailesine tahsis ettik. Evin erkeği iş bulursa yazın bahçe işlerine bakıp aileye bakacak… Beyin hastalığı olan genç kızları var. Hepsinden önemlisi Evin Hanımı Neziha Çuval (60) 3 ay önce hastalanan kardeşi Nihat Çuval’ı yanına almış. Kendileri bakıma muhtaç ama hasta kardeşini sokakta bırakmamış… Dört gün önce hastaneye götürdüm sosyal güvencesi olmayan Nihat Çuval’ı, parasını verip muayene ettirdim, ilacını aldım ama bir müddet sonra hastane parasını öderseniz yatırırız dedi… Sosyal devlette hasta sokağa atılır mı?” Dedi.

Yine bir yardımsever bayan Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Ali Tabakoğlu’na haber vermiş… Tabakoğlu’da hemen hastanın yanına koştu. Çok zor durumda kalan hasta için Ali Tabakoğlu ve Cihangir Davutoğlu Silivri Devlet Hastanesi Baş Hekimi Sadık  Balcı’ya gitti… Balcı, hastanın dosyasını getirterek KOAH hastası Nihat Çuval’a her türlü yardıma hazır olduklarını, 450 kayıtlı hastaya yeni alınan ambulans ile evlerinde hizmet verdiklerini söyledi.

Az önce Baş Hekim Sadık Balcı telefonla arayarak “ hastayı uzman hekimimiz evinde muayene etti gerekli ilaçlarını verdi ve periyodik olarak ziyaretlerine gidilecek” dedi.

Şimdi Nihat Çuval’a ve evin hasta olan kızlarına destek olacak duyarlı vatandaşlar aranıyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol