Silivri Facebook

Ön lisanslı öğretmenlere lisans fırsatı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2 veya 3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenler için lisans tamamlama programı oluşturulduğunu duyurdu. Verilen bilgilere göre; programlar, önlisans, yüksekokul, branş ve alan farklılıklarına bakılmaksızın sınıf öğretmenliği dalında düzenlenecek.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü İşler, programda Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öğretmen yetiştirme programlarında yer alan ve “alan bilgisi eğitimi” olarak geçen dersler ile öğretmenlik meslek derslerinin de yer aldığını ifade etti.
 
Gerek 2 yıl eğitim alacaklar gerekse 1 yıl eğitim alacak kişilerin alandaki en son gelişmeleri öğrenmiş olacaklarını kaydeden İşler, “Bu öğretmenler eğitimlerini Açık öğretim kitap yayınlarının yanı sıra TV programları, gerekirse bilgisayar destekli eğitimle de destekleyebilecek. Öğretmenler kayıt için gelecek yıl da başvurabilecekler ama 2 yıllıklar için 2, 1 yıllıklar için tekrar 2 yıllık bir süre var. Bu süre içinde tamamlayamazlarsa programdan kayıtları silinecek” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığının bu konu hakkında öğretmenlere yönelik bir genelge yayınladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlerin bu genelgeye göre Milli Eğitim Bakanlığına başvuracaklarını kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol