Silivri Facebook
banner88

PM'de kriz mağduru

Haber MERKEZİ

İstanbul ve Trakya'da faaliyet gösteren, Silivri’de de 2 olmak üzere toplam 72 mağazaya sahip PM marketler zinciri de kriz mağduru oldu. Kars’lı Karabatak kardeşler borçla boğuşuyor.
Karslı Karabatak kardeşlerin kurduğu İstanbul ve Trakya'da faaliyet gösteren 72 mağazaya sahip PM marketler zinciri de kriz mağduru oldu. Toplam borcu 28 milyon YTL'ye ulaştığı belirtilen markanın, 1 aydır tedarikçilerden mal alamadığı ve krizi atlatmak için bazı mağazalarını kapattığı, bazı mağazalarının satışı için ise alıcılarla görüşmeye başladığı öğrenildi.
Kriz, Trakya ve İstanbul'da 72 mağazalık market zincirine sahip PM Perakende Mağazacılık A.Ş'yi de vurdu. Son 1.5 yıldır zor günler geçiren PM marketler zinciri, yaklaşık 1 aydır tedarikçilerden mal alamazken bankalardan ise borçlarını döndürmek üzere kredi bulamıyor. Şirketin yaklaşık 28 milyon YTL'lik borcu bulunduğu acil nakit ihtiyacının ise 7 milyon YTL civarında olduğu belirtilirken PM mağazalarının bir kısmının satışa çıkarıldığı ve alıcılarla görüşmelerin başladığı öğrenildi.

Daha önce yaklaşık 57 mağazanın satışı için Migros'la da görüşmelerin yapıldığı ancak bunların sonuçlanamadığı ifade edilirken sıkıntılı süreç nedeniyle şirkette verimsiz mağazalar kapatılıyor. Şirketin nakit sıkıntısını aşmak için temasa geçtiği bankaların da krizi sebep göstererek uzun vade yerine spot tabir edilen kısa vadeli ve yüksek faizli kredileri verme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Edindiğimiz bilgiye göre, sektördeki sıkıntı sadece PM'le de sınırlı değil. Aslında birçok markanın nakit sıkıntısı içine girdiği ancak tedarikçilerin markaların büyüklüğüne göre 'mal vermeme politikası'nı esnettiği konuşuluyor.

Greens'i Fiba'ya sattılar, PM'i kurdular

Sektörün duayen isimler olarak gösterdiği Karslı Karabatak kardeşler tarafından kurulan PM, grubun diğer bir markası Greens'in marketlerinin Fiba Holding'e satılmasıyla elde edilen nakit girdisiyle oluşturuldu. 2003-2007 yılları arasında hızlı bir büyüme sürecine giren PM'in ağırlıklı olarak İstanbul ve Trakya tarafında marketleri bulunuyor. Karabatak kardeşler ise sektöre şeker toptancılığı yaparak girdiler ve perakende mağazacılıkta büyüdüler. Karabatak kardeşlerin babası Remzi Karabatak da İSMAR'ın kurucuları arasındaydı.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol