Silivri Facebook

Ruhsatsız inşaatlara 3'er bin liralık ceza...
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İnşaat Mühendisleri ve Zabıta Memurlarınca yapılan kontrollerde, ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen iki adet bina tespit edildi.
Belediye yetkililerince yapılan kontrollerde; Alibey Mahallesi’nde İsmail Aydın tarafından yaptırılan iki adet bina ve Akören Köyü’nde Mustafa Durmuş tarafından inşa edilen bir binanın ruhsatsız ve kaçak olduğu belirlendi.
 
Belediye yetkilileri, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca inşaat sahipleri İsmail Aydın ve Mustafa Durmuş’a 3.000’er YTL para cezası kesti.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, kaçak yapılara göz açtırılmayacağını belirterek; “Görevli arkadaşlarımız bu konuda fazlasıyla hassas çalışıyorlar. Kaçak inşaatlarla ilgili olarak denetimlerimiz devam ediyor. Amacımız, Silivri’yi çağdaş bir kent haline getirmek. İlçemizin kaçak yapı cenneti olmasına müsaade etmeyeceğiz. Güzel Silivri’miz, her yönüyle modern, çağdaş, gelişmiş bir ilçe olma yolunda ilerliyor. Biz bu konuda büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bu nedenle, kanun dışı yapılan işlere müsaade etmemiz söz konusu değildir. kaçak yapılaşma hususunda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol