Silivri Facebook

Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu bazı gazetecileri rahatsız etti
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Dursun bu yazılardan haberdar olduğunu ancak, kanunların gereğini yerine getirmekle mükellef olduğunu bildirdiği konuşmasında “ sanırım arkadaşlarım konuyu yanlış yorumlamışlar. Biz kaymakamlık olarak kanunun bize verdiği yükümlülüğü yerine getirdik.”dedi. 3628 sayılı Mal bildiriminde bulunulması , Rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele Kanunu gereği gazetelerin kuruluşlarından bir ay sonra kanun da sözü geçen kişilerin mal bilidiriminde bulunması zorunluluğu olduğunu belirten Kaymakam Dursun “ sanırım bu hatırlatmanın seçim arifesine denk gelmesini yanlış yorumlayan bazı gazeteci arkadaşlar olayı farklı algılamışlar ve konuyu başka bir açıdan değerlendirmişler.
 
Bu bir yasal zorunluluktur. Yerine getirilmediği taktirde cezai müeyyidesi vardır. Arkadaşlarımız konuyu hafife almışlar sanırım” dedi.  Kaymakam Dursun yasanın açık olduğunu ve yapılan mal bildirimlerinin kendileri ya da üçüncü başka bir makamca açılmasının, incelenmesinin, bunun bir biçimde duyurulmasının da yasal olarak mümkün olmadığını belirttiği konuşmasında “ Bu mal bildirimleri gelecekte herhangi bir şikayet esnasında yargı tarafından talep edildiğinde talep eden mahkemeye sunulur ve bunu yalnızca yargıçlar inceleyebilir” dedi.
 
Yanlış ve yalan beyanın da büyük cezalar ile cezalandırıldığını belirten Kaymakam Dursun “ Kanun böyle istiyorsa biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları kanunlara uymak ile mükellefiz. Kişilerin keyifleri doğrultusunda kanun işlemez” diyerek “ gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunanların yasanın hükümleri gereği 6 aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklarını da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol