Silivri Facebook

Sanatkarlar Caddesinde işkence bitti ... NİHAYET!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Sanatkarlar Caddesi’nde yaklaşık bir yıldır devam eden alt yapı çalışmaları, zaman zaman esnafla belediye yöneticilerinin tartışmalarına neden olmuştu. Yeraltından itme sistemiyle yapılan altyapı çalışmaları sırasında çalışmanın tamamlanmasının ardından kurban kesme ve öğle yemeği sözü veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bölge esnafıyla bir araya geldi.
 
Sanatkarlar Caddesi Osmanlı Sofrası’nın önünde düzenlenen programda kurban kesildi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti İlçe Başkanı Halit Girgin, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Sanatkarlar Caddesi esnafı birlikte öğle yemeği yedi.
 
 
 
 
 
 
“Silivri, yüzyıllarca alt yapı problemi yaşamayacak”
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Sanatkarlar Caddesinde ki alt yapı çalışmaları baya uzun sürdü. Çünkü mevcut binaların ve zeminin gevşekliğinden dolayı uzun bir sürede alt yapı çalışmaları sona erebildi. Hepinizin bildiği gibi yerden itme sistemle bu çalışmaları yaptık. Özellikle BP’nin olduğu noktadan itibaren, açık kazıyla gittiğimiz zaman o bölgede ki binaların 4 şiddetinde ki bir deprem etkisine neden olmasından dolayı, bu çalışmayı orada kapattık ve yeraltından itme sistemle bu günlere geldik. Bu çalışmalar burada ki esnafımıza büyük sıkıntılar verdi. Biz bunu biliyoruz.
 
Ahdımız vardı ve o şuydu; bu yıl Sanatkarlar Caddesini bitirdikten sonra kurban keseceğiz ve bölge esnafımızla birlikte öğlen yemeği yiyeceğiz. Bu ahdımızı yerine getirmenin gururunu ve onurunu arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Silivri’nin geleceğini daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışan bir kadroyla birlikte, Silivri’mizin geleceği parlak. Silivri aşkımızla birlikte inanıyorum ki, ilçemiz ilerleyen günlerde çok daha iyi bir noktaya gelecek. Bu yaptıklarımız Silivri için az bile. Daha iyisini ve daha güzellerini Silivri’miz için yapacağız.
 
 
 
İddia ediyorum ki, Silivri’miz en çok gelişen ticaret, konut ve çevreyi kirletmeyen sanayi noktasında İstanbul’un gelecekteki, yıldızlarından biri olacaktır. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Hiçbir belediye başkanı alt yapı yatırımına girmez. Çünkü alt yapı yatırımı, tozunda ve çamurundan bir şekilde çevreye rahatsızlık veriyor. Bizim böyle bir kaygımız yok. Yapılan alt yapı çalışmalarıyla Silivri, yüzyıllarca alt yapı problemi yaşamayacak.
 
“Silivri’nin alt yapısını sil baştan yapıyoruz.”
Tüm bunları yaparken, bir şey daha yapıyoruz. Yıllarca Silivri’deki içme suyu hatlarındaki borulardan, evlerimize gelen hatlardaki boruların asbestli borular olduğunu ve bu boruların kanserojen madde içerdiğini hepimiz biliyoruz. Avrupa da fren balatalarında bile kullanılmayan asbest malzemesi, ne yazık ki Silivri’mizde içme suyu şebekelerinde asbestli borulardan evlerimize su gidiyor. Bütün bunları değiştiriyoruz. İçme suyu ile birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını sil baştan yapıyoruz. Bunları artık Silivri’miz alt yapı çalışmalarıyla uğraşmasın diye yapıyoruz. Bu çalışmalara katkılarından ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a, İSKİ Genel Müdürlüğümüze, İSKİ Şube Müdürlüğümüze, yapımcı firmaya ve Silivri Belediyesi’nde ki çok değerli arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Silivri’miz dünden daha güzel, yarın da bugünden daha güzel olacak diyorum. Hayırlı olsun.”
 
Sanatkarlar Caddesi’nde yapılan çalışmalar
* 3164,08 m² alana 1139,07 ton tuvenan serilerek zemin iyileştirilmesi yapıldı, üzerine 911,26 ton asfalt serildi ve 318,00 m² parke taşı kaldırım tamiratı yapılarak çevre düzenlemesi yapıldı.
* Ø 1400 mm çapında çakma boru ile Sanatkarlar cad.ne 326 metre uzunluğunda mikro tünel (yatay delgi) imalatı yapıldı.
* Ø 100 çapında toplam 600 m. içme suyu hattı yapıldı.
* Ø 500 çapında toplam 253,86 m. betonarme yağmur suyu hattı yapıldı.
* Ø 300 çapında toplam 304,15 m. ctb atık su hattı yapıldı.
* Ø 500 çapında toplam 65, 35 m. ctb atık su hattı yapıldı.
* 38,80 m. trafik ayırıcı refüj çalışması yapıldı.
* 4 adet şaft itme bacası 6.00m x 6,00 x 5, 50m açıldı.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol