Silivri Facebook
banner88

S.E.D ZİYARETLERE BAŞLADI,YUNUS TERAPİ SIRADA

SİLİVRİ Engelliler Derneği bir dizi ziyaret gerçekleştirdi… İlk ziyaretini Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol’a yapan dernek kurucu üyeleri Pınar Davutoğlu, Güneş Demirkol, Meral Kandemir, Cihangir Davutoğlu, Hüseyin Dertop, Cem Bayburt ve Can Dağaşan amaçlarını ve çalışma programlarını kısa, orta ve uzun vadeli olarak açıkladılar…

DAHA ÇOK MESAFE KAT EDECEĞİZ
Kaymakam Demirkol ise konuşmasında “ sivil toplum kuruluşlarının her konuda çalışmaları kendini hissettiriyor, Avrupa ülkelerine göre henüz yeterli seviyelere gelmediğimizi biliyoruz, sizin örnek çalışmalarınızla öne çıkacağınızı biliyoruz, sizler tecrübeli ve her kulvarda ayrı ayrı birikimleriniz olduğunu görüyoruz. Engelliler konusu hep dillenen ama çok mesafe kat edilemeyen durumda, bunun için daha bilinçli, daha duyarlı, daha sevgili, bu konuya inanmış kişilere ihtiyaç var, bu ihtiyacında giderilme adına çalışmalarınızı göreceğiz… Son yıllarda nasıl yükselme varsa bu değerlerde ülkemizde de çok şeyler yapıldığına inanıyorum. İlçemizde de çok mesafe aldığımızı görüyoruz… Gülen yüzümüzle onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz lazım, önemli olan bu, inanıyorum ki biz sizlerin sayesinde daha çok mesafe kat edeceğiz.”Dedi.

S.E.D Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Davutoğlu söz alarak “ Çok güzel bir ekibimiz var, çok iyi çalışmalar çıkaracağımızdan eminim ama destekler de olması gerekiyor. Başta sizin, Belediyemizin ve hayırseverlerimizin desteğini almak istiyoruz.” Dedi.
Dernek Kurucu Üyesi Can Dağaşan, Silivri’de engellilerle ilgili gelinen noktayı anlattı ve alınan başarılı sonuçları açıkladı.

DERNEK İŞİ BÜYÜTEBİLİR
Dernek üyeleri ikinci ziyaretlerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a yaptı.
Işıklar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti söyleyerek özetle şöyle konuştu “ Silivri’de engellilere hizmet verilen yerler var, bir derneğin ilgilenebileceği, envanter içine girmiş, kayıt içine girmiş, tedavi alan, eğitim alan bir çok faktör var… Dernek hepsiyle ilişki içinde olup işi büyütebilir, bunun için sivil çaba lazım artık biz elimizden geleni yapıyoruz. Bir derneğin psikolog ve fizyoterapist hizmeti vermesi lazım, bir de havuz ve at eğitimleri de önemli, önümüze hedef koyup bir engelliler köyü kurmamız lazım, tek katlı 250 dönüm yer lazım, böyle bir girişime Türk Engelliler Vakfı’nın da katkıları olabilir. Bana göre güzel bir girişim, inşallah amacına ulaşır, her konuda sizlere destek olurum vatandaşta ne yapıldığını gördüğünde çok destek verebilir.” Dedi.

YANINIZDA OLACAĞIM
Günün son ziyareti Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’e yapıldı… Kandemir “her konuda önemli girişimler yapılan ilçemizde engelliler ile ilgili resmi bir derneğin eksikliği yaşanıyordu, güçlü bir yönetim kurulu ile çıktığınız bu hizmet yarışında başarılı olacağınıza inancım sonsuz, ben de bize düşen her görevde yanınızda olacağım, sizlere çalışmalarınızda tekrar başarılar diliyorum.” Dedi.

İFTAR YEMEĞİ VE YUNUS TERAPİ
S.E.D Yöneticileri, ilk olarak 200 kişilik engelli ve ailelerine iftar yemeği düzenleyeceklerini ve Bahçeşehir Aquapark’ta yunus gösteri ve terapileri ile engelli kardeşlerine hizmet vermeye başlanılacağını belirttiler.

 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol