Silivri Facebook
banner88

Sıkıntı devam ediyor
 
Haber: Melis AVCI
 
Sıkça gündeme getirdiğimiz Silivri merkezdeki altgeçitin yetersizliği konusundaki haberimizden sonra herhangi bir gelişme olmazken, sıkıntılar devam ediyor. Silivri gün geçtikçe daha da büyüyüp kalabalıklaşırken artık mevcut yollar ve köprüler yeterli gelmemeye başladı. Özellikle Silivri'nin en işlek yerlerinden biri olan E–5 altgeçiti büyük sorun oluşturmaya başladı. Altgeçitin darlığı iki araç yanyana geçerken sıkışıklığa neden olurken, yayalara da sıkıntı veriyor.
Geçtiğimiz günlerde bir kömür kamyonundan dökülen çuvallar yüzünden sıkışan trafik, büyük bir kargaşa yaşanmasına neden oldu. 
 
“Sürücülere büyük sıkıntı”
 
İş çıkış saatlerinde araç trafiğinin arttığı zamanlarda büyük sorun olan altgeçit, öte yandan kazalara da davetiye çıkartıyor. Sabah, öğle ve akşam yoğunluğun arttığı saatlerde özelliklede büyük araçlarında altgeçitten geçmeleriyle tam bir keşmekeşlik yaşanıyor. Konutlar bölgesinde nüfusun günden güne artması o bölgedeki araç sayısının da çoğalmasına neden olurken, bu durum altgeçitten günde yüzlerce aracın geçmesine de sebep oluyor.
 
Sürücüler, yetkililerden bu sorunu gidermeye yönelik bir çalışma yapmalarını beklerken “Bu altgeçiti her gün kullanıyoruz. Hatta bazen günde 3–4 sefer geçtiğimiz oluyor. Ama artık görülüyor ki burası yetersiz, özellikle aynı anda iki tane büyük araç geçemiyor. Birinden birinin beklemesi gerekiyor, dolayısıyla bekleme yapıldığında arkada trafik sıkışması oluyor” dediler.
 
“Geçit genişletilmeli”
 
Uzun yıllar Silivri’nin yükünü çeken altgeçitin, artık yetersiz kaldığı çok net gözükürken, kazalara da davetiye çıkartmaya başladı. Sürücüler gibi yayalarda bazen araçların yoğun olarak geçtiği altgeçit ve yan yolda sıkıntı yaşıyorlar. Konutlar tarafından gelip altgeçitten geçen yayalar, yan yolda karşıdan karşıya geçerken hem sıkıntı hem de tehlike yaşıyorlar.
Vatandaşlar “Bu geçit yılbaşından sonra artık yeterli olmayacaktır.
 
Günden güne araç yoğunluğu artıyor. Buranın acilen ya genişletilmesi lazım ya da kavşak gibi bir yer yapılması lazım. Silivri'nin en önemli geçiş yerlerinden biri olan bu yere, yetkililerin acilen bir çözüm bulmaları gerekiyor. Her gün büyüyen ve gelişen Silivri'ye böyle bir altgeçit yakışmıyor. Zamanında burası yapılırken yaya geçidi niye bu kadar geniş tutulmuş anlamak mümkün değil. Neredeyse araçların geçtiği yol kadar genişliği var. Artık nasıl yapılır bilinmez ama ya yayaların geçtiği kısım biraz daraltılıp yol genişletilecek ya da güzel kullanışlı bir kavşak yapılacak. Bu soruna en kısa zamanda el atılmazsa ileride çok daha büyük sorun olarak karşımıza çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol