Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ, AKBULUT KOMUTANI ANKARA'YA UĞURLADI
 
Kaynak: Değişim Gazetesi
 
Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan , Silivri’den Ankara’ya’ya tayini çıkan Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya  için veda yemeği düzenledi. İlçe Kaymakamı, Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, resmi daire müdürleri, yargı mensupları,  siyasi partiler, odalar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve seçkin konukların katıldığı özel yemeğe altı yıllık birlikteliğin veda hüznü damgasını vurdu.
 
BAŞKAN TURAN : KOMUTANIMIZIN EMEKLİLİĞİNİ SİLİVRİ’DE YAŞAMASINI İSTİYORUZ
 
Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya onuruna düzenlenen veda yemeğinin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan şunları söyledi.
İlçe Belediye Başkanı olarak bu veda yemeklerini  seven birisi  değilim. Tam birbirimizi tanıyoruz, sizlerin tayin dönemi geliyor.
 
Yeni gelen ağabeylerimizle, arkadaşlarımızla inanıyorum ki çok güzel çalışacağız. Ancak Yarbayımız bize, altı yıl tam bir ağabeylik, tam bir komutanlık yaptı. Ancak sevindiğimiz noktalardan bir tanesi de artık bundan sonra gezici ekip olması. Gezici ekip olduğu için de bu bölgelere de gelecek. Ayrıca bizlerde Ankara’ya her gittiğimizde kendisini ziyaret edeceğiz. Böyle dürüst insanların, samimi olan insanların bu görevlerde bu makam ve mevkilerde olması gerekir.
 
Çünkü Cumhuriyetimizin ve devletimizin ilelebet sonsuza kadar yaşaması için böyle çok değerli insanlarımıza ihtiyacımız var. Ben tekrar Garnizon Komutanımıza yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Onu hiçbir şekilde unutmayacağız. Dünkü teklifimi yine burada tekrar hatırlatıyorum. Emekliliğinizde Silivri’de yaşamanızı, bizim yanımızda olmanızı istiyoruz. Bu arada yeni göreve başlayan Yüzbaşımıza da hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
KAYMAKAM DEMİRKOL : YARBAYIMIZA GELECEK YAŞAMINDA BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM
 
Veda yemeğinde mikrofona gelen Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ise şunları söyledi. “
Bu gün malumlarınız üzere geleneksel bir yaklaşım içerisindeyiz. Bir değerli arkadaşımızı, mesai arkadaşımızı aramızdan uğurlamanın heyecanı ile, sevgisi ve saygısı ile birlikteyiz. Bu beraberliklerin anlamlı olduğunun düşüncesindeyiz. Hakikaten beş yıl altı yıl özverili, doyurucu saygın ve sevgili ilişkilerle dolu bir mesai sürecinin sonunda tabi ki çok farklı duyguların yaşanabileceğini kabul etmemiz gerekir.
 
İşte onu nasıl ifade edebiliriz. Kendilerine buradan altı yılın muhasebesi olarak bu kubbede kalan hoş sedanın bir yansıması şeklinde güzel duygularla göndermek isteğimizi belirtiyoruz. Ben sekiz aylık süreç içerisinde kendisinden gerçek anlamda cihatı askeriyenin çok onurlu, güzel ve saygın bir temsilcisi olduğu kanaatini rüzgarını, esintisini aldım. Bir değerli arkadaş olarak da daima yanımda hissettim. Ama sizler çok daha eski dönemde  bu birliktelikten haz duydunuz. Bu duygularla uğurlamanın keyfini yaşıyoruz diyelim.
 
Ama vedalarda birde üzüntülü bir boyutu var meselenin. Ama artık bu gerçekleri de kabul edeceğimiz için Sayın Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi gerek onun gelmesi gerekse bizlerin gitmesi şeklinde telafi etmeye çalışacağız. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu geleneğin yaşatılmasında fayda görüyorum.
 
Hem nezaket hem de güzellikleri yaşatmak hem de geliştirmek  gibi bir olgunluğun ve iyi bir düşüncenin takipçisi olmamız da yarar var.Bu arada yeni yüzbaşımız da aramızda. Ona da hoş geldin deme fırsatı bulduk.Yarbayımıza gelecek yaşamında da başarı ve mutlulukların kendileri ile olmasını diliyorum” dedi.
 
YARBAY KAYA : GÖREVİM İTİBARİ İLE SİZLERE ŞEHİT AİLELERİNİ EMANET EDİYORUM. ÇÜNKÜ ONLAR BU VATANA EMANETTİR
 
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Dairesi Başkanlığı Asal Müfettişliğine atanan Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya onuruna düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada görevi gereği bir tek isteği olduğunu, onunda “Şehit Aileleri” olduğunu dile getirirken şunları söyledi. “Her şeyden önce bu geceyi düzenlediğiniz ve emek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz değerli arkadaşlarıma da bu güzel günü benim ile paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi bu güzel konuşmalardan sonra zaten bana fazla söyleyecek bir şey kalmadı.
 
Altı yıllık sürede tüm kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde faydalı olmaya çalıştık. Ben bu görevim süresinde bana her türlü desteği sağlayan, iletişime her zaman açık olan başta sizler olmak üzere, tüm kurum temsilcilerine, tüm Silivrililere teşekkür ediyorum. Görev süremiz belirli idi. Bu süreyi tamamladık. Alnımızın akı ile inşallah bitirmişizdir diye düşünüyorum. Ankara’ya gidiyoruz.
 
Yerimiz yurdumuz belli. Ankara’ya her gelene kapımız açık diyorum. Görevim itibari ile sizlere tek şey emanet ediyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine emanetim tek şey şehit aileleridir. Şehit aileleri bu vatana emanettir. Bütün kuruluşlara güçlerinin yettiği sürece şehit ailelerine sahip çıkmalarını arz ediyorum. Müsterih ve güvenle gidiyorum.
 
Özellikle bu yıl içerisinde göreve başlayan sayın Kaymakamımızın o ailelere olan yaklaşımı, belediye başkanımız da başkan seçildikten sonra yapmış olduğu desteklerden dolayı zaten o güven içerimde. Kaymakamımıza da bu konuda teşekkürü bir borç biliyorum. Her şeyden önce bu altı yıllık süre sonunda bütün arkadaşlarda bir hatırım varsa bu hatırın karşılığında bilin ki tek beklentim bu ailelere sahip çıkmanızdır. Tekrar bu geceye katıldığınız için bu güzel günü benimle beraber yaşadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
YARBAY AKBULUT KAYA’YA İLÇE ANISINA HATIRA HEDİYELER
 
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Dairesi Başkanlığı Asal Müfettişliğine atanan İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya’nın onuruna düzenlenen veda yemeğinde, Yarbay  Kaya’ya İlçe Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Başkan Yardımcısı Namık Öndeş tarafından hatıra hediyeler takdim edildi.
 
BAŞKAN YARDIMCISI ÖNDEŞ’TEN AİLE FOTOĞRAFLI ÖZEL SAAT
 
Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş, yakın arkadaşı olan Yarbay Akbulut Kaya için özel hazırlattığı Yarbay Kaya’nın ailesinin ve şanlı bayrağımızın fotoğraflarının bulunduğu özel saat hediyesi, Garnizon Komutanı Akbulut Kaya’yı duygulandırırken, Başkan Yardımcısı Öndeş şunları söyledi. “ Altı yıl önce tanıştık. Çok güzel dolu bir altı yıl geçirdik. Ondan Allah razı olsun bize her zaman doğruyu gösterdi. Dostluğumuz her zaman baki. Benim kardeşim yok ama Akbulut Komutan benim için bir kardeşten daha yakın. İnşallah bu kardeşlik devam edecek. Gerçekten kardeşim olarak tanımladığım Yarbayıma bundan sonraki görevlerinde başarılar temenni ediyorum” dedi.
 
Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan , Silivri’den Ankara’ya’ya tayini çıkan Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya  için veda yemeği düzenledi. İlçe Kaymakamı, Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, resmi daire müdürleri, yargı mensupları,  siyasi partiler, odalar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve seçkin konukların katıldığı özel yemeğe altı yıllık birlikteliğin veda hüznü damgasını vurdu.
 
BAŞKAN TURAN : KOMUTANIMIZIN EMEKLİLİĞİNİ SİLİVRİ’DE YAŞAMASINI İSTİYORUZ
 
Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya onuruna düzenlenen veda yemeğinin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan şunları söyledi.
İlçe Belediye Başkanı olarak bu veda yemeklerini  seven birisi  değilim. Tam birbirimizi tanıyoruz, sizlerin tayin dönemi geliyor. Yeni gelen ağabeylerimizle, arkadaşlarımızla inanıyorum ki çok güzel çalışacağız. Ancak Yarbayımız bize, altı yıl tam bir ağabeylik, tam bir komutanlık yaptı. Ancak sevindiğimiz noktalardan bir tanesi de artık bundan sonra gezici ekip olması. Gezici ekip olduğu için de bu bölgelere de gelecek.
 
Ayrıca bizlerde Ankara’ya her gittiğimizde kendisini ziyaret edeceğiz. Böyle dürüst insanların, samimi olan insanların bu görevlerde bu makam ve mevkilerde olması gerekir. Çünkü Cumhuriyetimizin ve devletimizin ilelebet sonsuza kadar yaşaması için böyle çok değerli insanlarımıza ihtiyacımız var. Ben tekrar Garnizon Komutanımıza yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Onu hiçbir şekilde unutmayacağız. Dünkü teklifimi yine burada tekrar hatırlatıyorum. Emekliliğinizde Silivri’de yaşamanızı, bizim yanımızda olmanızı istiyoruz. Bu arada yeni göreve başlayan Yüzbaşımıza da hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
KAYMAKAM DEMİRKOL : YARBAYIMIZA GELECEK YAŞAMINDA BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM
 
Veda yemeğinde mikrofona gelen Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ise şunları söyledi. “
Bu gün malumlarınız üzere geleneksel bir yaklaşım içerisindeyiz. Bir değerli arkadaşımızı, mesai arkadaşımızı aramızdan uğurlamanın heyecanı ile, sevgisi ve saygısı ile birlikteyiz. Bu beraberliklerin anlamlı olduğunun düşüncesindeyiz.
 
Hakikaten beş yıl altı yıl özverili, doyurucu saygın ve sevgili ilişkilerle dolu bir mesai sürecinin sonunda tabi ki çok farklı duyguların yaşanabileceğini kabul etmemiz gerekir. İşte onu nasıl ifade edebiliriz. Kendilerine buradan altı yılın muhasebesi olarak bu kubbede kalan hoş sedanın bir yansıması şeklinde güzel duygularla göndermek isteğimizi belirtiyoruz. Ben sekiz aylık süreç içerisinde kendisinden gerçek anlamda cihatı askeriyenin çok onurlu, güzel ve saygın bir temsilcisi olduğu kanaatini rüzgarını, esintisini aldım.
 
Bir değerli arkadaş olarak da daima yanımda hissettim. Ama sizler çok daha eski dönemde  bu birliktelikten haz duydunuz. Bu duygularla uğurlamanın keyfini yaşıyoruz diyelim. Ama vedalarda birde üzüntülü bir boyutu var meselenin. Ama artık bu gerçekleri de kabul edeceğimiz için Sayın Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi gerek onun gelmesi gerekse bizlerin gitmesi şeklinde telafi etmeye çalışacağız. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu geleneğin yaşatılmasında fayda görüyorum.
 
Hem nezaket hem de güzellikleri yaşatmak hem de geliştirmek  gibi bir olgunluğun ve iyi bir düşüncenin takipçisi olmamız da yarar var.Bu arada yeni yüzbaşımız da aramızda. Ona da hoş geldin deme fırsatı bulduk.Yarbayımıza gelecek yaşamında da başarı ve mutlulukların kendileri ile olmasını diliyorum” dedi.
 
YARBAY KAYA : GÖREVİM İTİBARİ İLE SİZLERE ŞEHİT AİLELERİNİ EMANET EDİYORUM. ÇÜNKÜ ONLAR BU VATANA EMANETTİR
 
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Dairesi Başkanlığı Asal Müfettişliğine atanan Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya onuruna düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada görevi gereği bir tek isteği olduğunu, onunda “Şehit Aileleri” olduğunu dile getirirken şunları söyledi. “Her şeyden önce bu geceyi düzenlediğiniz ve emek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz değerli arkadaşlarıma da bu güzel günü benim ile paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi bu güzel konuşmalardan sonra zaten bana fazla söyleyecek bir şey kalmadı. Altı yıllık sürede tüm kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde faydalı olmaya çalıştık. Ben bu görevim süresinde bana her türlü desteği sağlayan, iletişime her zaman açık olan başta sizler olmak üzere, tüm kurum temsilcilerine, tüm Silivrililere teşekkür ediyorum. Görev süremiz belirli idi. Bu süreyi tamamladık.
 
Alnımızın akı ile inşallah bitirmişizdir diye düşünüyorum. Ankara’ya gidiyoruz. Yerimiz yurdumuz belli. Ankara’ya her gelene kapımız açık diyorum. Görevim itibari ile sizlere tek şey emanet ediyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine emanetim tek şey şehit aileleridir. Şehit aileleri bu vatana emanettir. Bütün kuruluşlara güçlerinin yettiği sürece şehit ailelerine sahip çıkmalarını arz ediyorum. Müsterih ve güvenle gidiyorum. Özellikle bu yıl içerisinde göreve başlayan sayın Kaymakamımızın o ailelere olan yaklaşımı, belediye başkanımız da başkan seçildikten sonra yapmış olduğu desteklerden dolayı zaten o güven içerimde. Kaymakamımıza da bu konuda teşekkürü bir borç biliyorum. Her şeyden önce bu altı yıllık süre sonunda bütün arkadaşlarda bir hatırım varsa bu hatırın karşılığında bilin ki tek beklentim bu ailelere sahip çıkmanızdır. Tekrar bu geceye katıldığınız için bu güzel günü benimle beraber yaşadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
YARBAY AKBULUT KAYA’YA İLÇE ANISINA HATIRA HEDİYELER
 
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Dairesi Başkanlığı Asal Müfettişliğine atanan İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Akbulut Kaya’nın onuruna düzenlenen veda yemeğinde, Yarbay  Kaya’ya İlçe Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Başkan Yardımcısı Namık Öndeş tarafından hatıra hediyeler takdim edildi.
 
BAŞKAN YARDIMCISI ÖNDEŞ’TEN AİLE FOTOĞRAFLI ÖZEL SAAT
 
Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş, yakın arkadaşı olan Yarbay Akbulut Kaya için özel hazırlattığı Yarbay Kaya’nın ailesinin ve şanlı bayrağımızın fotoğraflarının bulunduğu özel saat hediyesi, Garnizon Komutanı Akbulut Kaya’yı duygulandırırken, Başkan Yardımcısı Öndeş şunları söyledi. “ Altı yıl önce tanıştık.
 
Çok güzel dolu bir altı yıl geçirdik. Ondan Allah razı olsun bize her zaman doğruyu gösterdi. Dostluğumuz her zaman baki. Benim kardeşim yok ama Akbulut Komutan benim için bir kardeşten daha yakın. İnşallah bu kardeşlik devam edecek. Gerçekten kardeşim olarak tanımladığım Yarbayıma bundan sonraki görevlerinde başarılar temenni ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol