Silivri Facebook

Silivri Birlik Otobüsüne Silahlı Saldırı

 
Kaynak : Değişim Gazetesi

Dün sabah meydana gelen olayda Silivri Birliğe ait aracın şoförü Musa Türk ve araç muavini Kasım Kızılateş silahlı saldırıya uğradılar. Terminale giriş ve çıkışlarda alınan ücret nedeniyle gerçekleştiği iddia edilen olayda can kaybı yaşanmazken, araç şoförü ve muavini darp edildiler.

Konuyla ilgili olarak basına açıklama yapan Musa Türk, Kasım Kızılateş, Silivri Birlik Başkanı Coşkun Aygören ve şoförler akşam satlerinde belediyeye çıkarak başkan Hüseyin Turan ile bir görüşme yaptılar. saldırıya uğrayan araş şoförü Musa Türk ve araç muavini Kasım Kızılateş şu ifadelere yer verdiler.
 


Musa Türk (Şoför)
“Değerli başkanlarımız bize terminale para verileceğini söylemişlerdi. Bu para Silivri Spor Kulübü adına toplanıyor ve ne toplanan para nede toplayan şahısların bir resmiyeti yok. Burada resmen çete kurulmuş durumda. Bu durumdan dolayı bu parayı vermek istemedim. Bir önceki gün parayı vermem konusunda bana tehditler savurdular ve bende vermeyeceğimi ifade ettim. Bana resmi faturanın verilmesi kaydıyla bu parayı verebileceğimi söyledim. Daha sonraki gün yolcumu alıp terminalden çıktığım anda yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından silahlarla darp edilmeye çalışıldım. Buna o esnada araçta bulunan yolcularda şahittir. Gerekli yerlere de ifadelerimizi vererek şahıslardan şikayetçi olduğumuzu belirttik. ”

Kasım Kızılateş (Araç Muavini)
“Sabah 09:45 servisini atmak üzere terminale gelerek yolcumuzu aldık. Terminal çıkışında yaklaşık 15 kişilik bir gurup tarafından gasp ve darpa maruz kaldık. Yolculara hakaret edilerek araçtan indirildiler. Pompalı tüfekler ve silahlar patladı. Ayrıca resmen iki kişi tarafından silahla rehin alındık. Orada bu işlerin başında adının Nadir olduğunu öğrendiğimiz kişinin olduğu söyleniyor. Buradaki dönen paranın miktarı çok büyük. Ve nereye gittiği bilinmiyor. İleride mı paranın artması sonucu daha büyük olayların yaşanacağı ve insanların zarar göreceği aşikardır. Silivri Belediyesi’nin aracından indirilen silah bize patlamıştır. Eğer böyle olaylar yaşanmaya devam edecekse bizde silahlanalım. Bu çetelerin susturulması lazım. Bu çetelerin arkasında kim var?Önemli olan bu. Uğradığımız saldırıdan dolayı tüm şahıslardan şikayetçiyiz”
 


Aygören ”Terminaller Kentin Aynasıdır”
Meydana gelen olay sonrası bir açıklamada Silivri Birlik Başkanı Coşkun Aygören’den geldi. Coşkun Aygören’de “Olay şu anda adli mercilere intikal etmiştir. Arkadaşlarımız darpa uğramıştır ve hastane raporları da emniyetteki dosyalarında mevcuttur. Daha önce de terminalde üç kişinin karıştığı tatsız bir olay yaşanmıştır. Ayrıca terminalde giriş-çıkışlarda verilen makbuz resmi değildir. Biz bunların resmi hale dönüştürülmesini istiyoruz. Biz giriş çıkışlarda ücret alınmamasını, en azından ortak belirlenecek miktarın resmi bir makbuz karşılığı Silivri Spor’a bağışlanmasını talep edeceğiz. Terminalde kamera sistemi ile polis ve zabıtanın görevlendirilmesini istiyoruz. Terminal giriş ve çıkışlarındaki aksaklıkların belediye başkanına tam olarak yansıtılmadığı kanaatindeyiz. Yolcu içerisinde silahlı mafyavari gasp ve saldırıya uğradığımızdan dolayı şikayetçiyiz ve asla geri almayacağız. Terminalde bize uygun bir park alanı tahsis edildiğinde, buradan istifade etmeye çalışacağız. Meclis kararıyla alınan 5 YTL’nin de aslen kaldırılabileceği kanaatindeyiz. Hiç bir ilçede böyle bir uygulama olmadığından dolayı, belediye başkanından bu konuyu tekrar gözden geçirmesini isteyeceğiz. Ayrıca araç şoförümüzün sayın belediye başkanına herhangi bir şekilde kötü söz sarfetmediğini de buradan ifade ediyorum. Taraflı tutum ve davranışlar sonucu yanlış aksettirilmiştir. Ayrıca olay esnasında kullanılan pompalı silahın belediye aracı ile olay yerinden uzaklaştırıldığı görülmüş olup, emniyetteki tanık ifadelerinde de mevcuttur. Sayın başkanla görüşmemizde terminalin Silivri’ye yakışır hale getirilmesi için bu uygulamaların ortadan kaldırılması isteğimizi ileteceğiz. Terminaller kentin aynasıdır ve o bölgeye daha büyük bir hassasiyetin gösterilmesini isteyeceğiz. ” şeklinde düşünce ve görüşlerini ifade etti.

Turan” Olayın iki tarafın işgüzarlığından kaynaklandığı ortadadır. “
Belediyede gerçekleşen toplantı sonrası konuyla ilgili olarak bilgi veren Silivri Belediye başkanı Hüseyin Turan’da, olayın iki tarafın işgüzarlığından kaynaklandığını ifade ederken “Öncelikle belirtmek isterim ki, oradaki görevli şahısların belediyemiz ile bir ilgisi yoktur. Burada her iki tarafın hatalarından kaynaklanmış bir durum söz konusudur. Meclis kararı ile bir yıl boyunca oradan elde edilecek gelirin Silivri Spor Kulübü’ne verilmesi karara bağlanmıştır. Hatta daha önce arkadaşlara gidip toplanan paranın takibini yapabileceklerini söylediğimde, bana güvendiklerini ifade etmişlerdir. Kendileri geldiler ve yaptığımız görüşme neticesinde karşılıklı hataların olduğunu beraberce tespit ettik. Adı geçen personelimizin de, yapılan yüzleşme neticesinde bir kusurunun olmadığını gördük. Mevcut eksiklikler konusunda ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ben acilen terminale zabıta yerleştireceğim ve emniyet tarafından da oraya bir polis arkadaşın görevlendirilmesi gerekiyor. Tabi ki sonuç olarak bunlar üzücü olaylar. Dediğim gibi burada iki tarafın gereksiz tavırlar sergilemelerinden kaynaklanan bir durum söz konusu. ” şeklinde olaya açıklık getirdi.

Tolga EMEK

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol