Silivri Facebook

Silivri Cezaevi'ne Sevkiyat Başladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri'de yapımına başlanan 10 bin 904 tutuklu ve hükümlü barındıracak cezaevine hükümlülerin getirilmesine başlandığı öğrenildi. Gelişmiş güvenlik önlemleriyle donatılan Cezaevinde, aynı anda 1500 aracın park edebileceği otopark yer alıyor. Girişler, havaalanlarında bulunan bekleme terminali benzeri inşa edilen "Ziyaretçi Bekleme bölümü"nden yapılacak. Bu alanda restoranlar ve sosyal tesisler yer alacak.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tutuklu ve hükümlü yakınlarının ilçeye uğramadan cezaevine gelip gitmesi için yeni bir "yol" formülü geliştirdiğin açıklamış, ayrıca cezaevi imajına baskın çıkmak için de çeşitli projeler hazırladığını bildirmişti.
 
Cezaevi inşaatının hızla ilerlediğini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, "Proje açıklandığında da karşıydık, şimdi de karşıyız. Ama bu karşı çıkma bir işe yaramadı. Halk, suçlu çevresinin ilçeye girmesinden büyük endişe duyduğunu bize sık sık iletti. Oturduk, düşündük 'Ne yapabiliriz?' dedik. Biz de bunların ilçeye girmemesinin doğru olacağı sonucuna vardık" diyen Başkan Turan, birçok inceleme ve araştırmalar yaptıklarını kaydetmiş ve şunları söylemişti:
 
"Çareyi şöyle bulduk: Suçlu yakınları cezaevine, TEM (0–2) bağlantılı özel bir yoldan gidecek ve yine aynı yolu kullanarak geri dönecek. Bu çözümümüzü planlara da işledik. Yani, mahkûm ziyaretçileri TEM'den gelip yine TEM'den geri dönecek. Silivri'yle hiçbir şekilde ilişkileri olmayacak. Cezaevinin Silivri ekonomisine katkısını da kimsenin umursadığı yok.
 
Cezaevini, Silivri ismiyle olumsuz olarak anılmaması için vizyon projeleri hazırladık. Silivri'ye yeni bir kültür merkezi ve hipodrom yapacağız. Marmara Denizi'nde taşımacılık için Ro-Ro seferleri düzenleyeceğiz. Ayrıca, bir de sağlık köyü projemiz var. Cezaevi bitmeden bunları gerçekleştirerek, cezaevi imajını baskın olmaktan çıkaracağız."demişti.
 
100 milyon YTL’lik cezaevi
Silivri Cezaevi kompleksi; L tipi 8 adet kapalı cezaevi, personel lojmanları, cami, alışveriş merkezleri, kreş, adliye binası, jandarma komutanlığı, arıtma tesislerinden oluşuyor.
 
Alınan bilgilere göre, maliyetinin yaklaşık 100 milyon YTL olduğu belirten Cezaevinin kapladığı alan 437 bin metrakare. Toplam arsa alanı ise 744 bin 768 metrekare. Silivri Cezaevi inşaatları tamamladıktan sonra tam kapasite ile hizmete alınacak ve ardından Bayrampaşa Cezaevi kapatılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol