Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ DENİZ SUYUNDA SINIFI GEÇTİ

Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince yapılan incelemeler sonucunda Silivri denizinin temiz olduğu ve sahil boyunca görülen kahverengi denizanalarının zararsız olduğu tespit edildi.

Silivri sahilinde belirlenen 16 ayrı noktada Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü ve Silivri Sağlık Grup Başkanlığınca haftalık periyotlarla alınan su numuneleriyle, Silivri denizinin Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliğine uygun olup olmadığı ve sıkça şikâyet konusu olan denizanaları hakkında inceleme gerçekleştirildi.

DENİZANALARI ÖLÜMCÜL DEĞİL
Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan raporda, ilçemiz sahilinde görülen kahverengi denizanaları sayısının mevsimsel su sıcaklıklarının artışına bağlı olarak çoğaldığı belirtildi. Bahsi geçen canlı ile temas halinde vücutta kızarıklık, tahriş ve kaşıntı meydana geldiği ifade edilirken, denizanalarının ölümcül olmadığının altı çizildi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince yapılan inceleme sonucunda deniz anasıyla temas edilen yerin deniz suyu ile yıkanarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

SİLİVRİ’DE DENİZ TEMİZ
Haftalık periyotlarla alınan su numunelerinin incelenmesi sonucunda Silivri’nin ‘İyi Kalitede’ ve ‘Yeterli Kalitede’ deniz suyuna sahip olduğu açıklandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri denizinin temiz olduğunu söyleyerek, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebileceğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol