Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ DOLANDIRICI KAYNIYOR...

SİLİVRİ DOLANDIRICI KAYNIYOR

SİLİVRİ’DE son zamanlarda dolandırıcılık yapan kişiler özellikle esnafları hedef seçti…

İlk dolandırıcılık faaliyeti yapan kişiler hedef seçtikleri kurum ve şahıslara ellerinde gümrükten çıkarılan 1000 adet İphone 5 telefon olduğunu ve 600 TL’ye sattıklarını söylüyor. Tuzağa düşürmek istediklerine parayı hazırla şu saatte telefonu getireceğim diyor, telefonu aldıktan 1 saat sonra hattının açılacağını ifade ediyor, yanınızdan bir şahsı arayıp; tamam geldin mi? Parayı getiriyorum diyor… Arkadaş gümrükte çalıştığı için tanınmamak için yanımıza gelemiyor, siz parayı verin karşı sokakta beni bekliyor telefonu alıp geleyim diye konuşuyor… Bir boşluğuna gelen vatandaş parayı verirse dolandırıcı parayı alıp sırra kadem basıyor.

Diğer bir dolandırıcılık şekli; esnafa gidip biz Silivri Gazi ve Şehit Aileleri Derneği’nden geliyoruz yardım eder misiniz? Deniyor. Bazen de bu isim Silivri Engelliler Derneği oluyor… Esnaftan alınan para için, makbuz diğer arkadaşta hemen kestirip geleyim diyerek ortadan kaybolunuyor.

Dolandırıcıların kullandığı bir diğer isim ise Silivri Belediyesi… Kendilerini Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Personeli olarak tanıtan dolandırıcılar para talep ediyor. Bu kişilere de itibar edilmemesi ve derhal polise şikayet edilmesi için vatandaşı uyarıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol