Silivri Facebook
banner88

Silivri Kaymakamı: ''Bazın zararı araştırılmalı''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Son zamanlarda Silivri yerel basının da sıkça yer verdiği baz istasyonları, artmaya devam ediyor. Silivri Fatih Mahallesi Esentepe Öğretmenevi’nden sonra, son olarak Onur Hastanesi mevkiine kurulan baz istasyonları ile ilgili Silivri Kaymakamı Ali Dursun, bir açıklama yaptı. Baz istasyonunun kurulmasına ya da kaldırılmasına karışmadıklarını söyleyen Dursun, bu tür durumlarda mülk sahibinin izninin önemli olduğunu vurguladı.
 
Zararlı olsa, Sağlık Bakanı müdahale etmez mi?
Baz istasyonunun kaldırılmasıyla ilgili bir uygulama yapmadıklarını söyleyen Silivri Kaymakamı Ali Dursun “Adamın kendi yeri var, kiralıyor. Rahatsız olan kişi, o biz istasyonunu kim kurmuşsa o şirkete müracaat eder. O şirket de zararlı mıdır? Zararsız mıdır? Açıklar.
 
Bu yıllardır her yere kuruluyor. Dünyanın her yerinde de bu böyle. Ben bu güne kadar sağlıksız olduğuna dair bilimsel bir açıklama ben görmedim. Öyle bir durum olsa, bizden ve mahalleliden önce Sağlık Bakanı gelir. O bu durumu bilmiyor mu? Bu durum böyle bir şeyse, kuş gribi çıkınca, keneler çıkınca ne yapılacağını kamuoyuna duyuran, tedbirler alan Sağlık Bakanı bu durumda birşey yapmaz mı? Demek ki bir zararı yok.” şeklinde konuştu. 
 
Kamunun malını korumak zorundayız
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunan baz istasyonun kaldırılmasının nedenini anlatan Dursun “O çok daha farklı bir olaydı. Orası Milli Eğitim’in yeri. Tapulu olan devletin malına, baz istasyonu kurulmasına nasıl izin verelim? Yer kamunun olduğu için, biri gelip çadır da kursa aynı şekilde, baz istasyonu da kursa aynı şekilde muamele görür. Biz bu faydalı ya da zararlı olduğu için kaldırmış değiliz. Kamunun yeri olduğu için bu olaya müdahale edildi. Biz kamunun malını korumak zorundayız.”dedi.
 
Zararlı olduğunu iddia eden mahkemeye başvurur
Bu konunun ilçe yöneticilerinin yetki alanının dışında olduğunu söyleyen Dursun, istasyonun zararlı olduğunu iddia edenlerin uygulaması gerek yolu şu şekilde anlattı “Bu konu bizim tamamen dışımızda. Hiç kimsenin durup dururken bu iş sağlıksızdır ya da çok sağlıklıdır diye bir gerekçeyle bu işe müdahalesi söz konusu değildir. Böyle bir gerekçe olamaz. Olsa da bir sonuç vermez.
 
Genel bir değerlendirme yapılacak olursa; bu yetkili kurumların kararları ve izniyle kurulabilen bir şeydir. Bu konuda yetkili kişi, o istasyonu oraya kuran şirkettir. Bu baz istasyonlarının zararlı olduğu yönünde bir iddiası olan varsa ve somut bir şekilde belgelerle ortaya koyuyorsa bunu mahkeme yoluyla sorgulatır. ‘Biz bu baz istasyonunu burada istemiyoruz’ demeleri için hukukun ciddiye alacağı haklı gerekçeleri olması gerekiyor. Eğer varsa, mahkeme bunu irdeler, araştırır zararlı olduğuna karar verirse, istasyonu kuran şirkete haber verir. O şirkette gelir, söker. Bunun başka bir çözüm yolu yok.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol