Silivri Facebook
banner88

Silivri Üniversiteler şehri oluyor
 
Ulusoylar Karar aşamasında
 
Hafta içi gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Özcan Işıklar Silivri’ye yapılması düşünülen beş Üniversite olduğunu belirtti. Silivri de Alman Vakfı, Beykent Üniversitesi,  İbrahim Arıkan Vakfı, İstanbul Üniversitesi ve Yılmaz Ulusoy Holding tarafından Silivri Üniversite ve Var olan Üniversitelere bağlı olarak bölümlerin açılacağının müjdesini vermişti.
 
Değişim gazetesi olarak Yılmaz Ulusoy ve İbrahim Arıkan’a ulaşarak yapacakları Üniversiteler hakkında bilgi almaya çalıştık. İbrahim Arıkalı vakfı tarafından yapılacak Üniversitenin Önümüzdeki hafta içerisinde YOK’e Silivri’ye yapılacak olan Üniversite için başvuru yapılacağı belirtirken. Yılmaz Ulusoy Henüz kesinleşmiş bir kara vermedikleri söyledi.
 
Ulusoy;
Silivri’ye üniversite yapma programımız var fakat bu üniversiteyi vakıf Üniversitesi mi yoksa var olan Devlet Üniversitelerinden birine bölümler mi yapacağımızı karalaştırma aşamasındayız. Kesin kararımızı verdiğimizde sizler aracılığı ile kamuoyu ile yapacaklarımızı paylaşırız.
 
Arıkanlı işi sıkı tutuyor
İbrahim Arıkan Vakfı adıyla bir vakıf kuran Arıkanlı Holding, 20 milyon dolarlık yatırımla Silivri’de 90 dönümlük bir arazi üzerinde üniversite kuruyor.
 
Silivri, önümüzdeki dönemde bir vakıf üniversitesine kavuşuyor. İstanbul ve İzmir’de 1996 yılından bu yana ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim veren MEF Okulları’nın devamı üniversiteyle Silivri’ye geliyor. ABD’nin laiklik kavgaları döneminde kurulan Rhode Island eyaletinin kurucusunun adını taşıyan Roger Williams Üniversitesi ile işbirliği yapacak olan yeni üniversite İbrahim Arıkan Vakfı tarafından Silivri de kuruluyor. Üniversite, 5 yıl içinde tam teşekküllü bir eğitim kompleksi haline gelecek ve 10 bin öğrenci eğitim görecek.
 
Halen mütevelli heyeti tamamlanma aşamasında olan üniversite için önümüzdeki hafta içinde YÖK’e başvuru yapılması planlandığını söyleyen Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan:
 
‘Biz ilk ve orta öğretim için Türkiye’nin yönetici yetiştirme savındaki proje okullarından biriyiz. Şimdi bunu üniversite ile taçlandırıyoruz. Üniversite için gerekli vakıf kuruluşumuzu tamamladık. Gerekli izinleri aldık. Şimdi çok kısa süre içinde YÖK’e başvurumuzu yapacağız. Eğitim faaliyetlerini oluşturma çalışmalarımız başladı. Bu konuda Amerikan Roger Williams Üniversitesi ile de işbirliği yapacağız.’ Yeni kurulacak İbrahim Arıkan Vakfı Üniversitesi için ABD’nin Rhode Island eyaletindeki Roger Williams Üniversitesi ile işbirliği için 6 aylık bir ön anlaşma yapıldı.
 
20 MİLYON DOLARA 10 BİN ÖĞRENCİ
Silivri’de vakfa ait 90 bin metrekare bir arazileri olduğunu belirten Arıkan, iki yıl içinde bu arazide kampus oluşturacaklarını belirtti. Eğitimin ilk iki yılında hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde Kadıköy ve Bakırköy’deki kendi binalarında verilmeye başlanacağını açıklayan Arıkan, devamında kampusun tamamlanacağını dile getirdi. Bu süre içinde öğrencilerden elde edilecek gelirin 5 milyon dolar olarak hesaplandığını da söyleyen Arıkan, ‘15 milyon dolarlık yatırımı ise kendimiz gerçekleştireceğiz’ dedi.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol