Silivri Facebook

Silivri'de Balık Festivali Düzenlenecek...

SİLİVRİ’DE ÖDÜLLÜ BALIK TUTMA YARIŞMASI
Silivri Belediyesi tarafından Dalgakıran Mevkiinde düzenlenen ödüllü Balık Tutma Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. 1,520 kilogram ağırlığında balık tutan Kerim Karagöz birinci olurken, en küçük yarışmacı olan Elif Topçu’ya da mansiyon ödülü verildi.

Sportif balıkçılığı kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek onları kaynaştırmak adına düzenlenen Silivri Belediyesi Olta Balıkçılığı Yarışması, 03 Ekim 2010 Pazar Günü gerçekleştirildi. Silivri Dalgakıran Mevkii’nde gerçekleşen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Saat 07.00’de başlayan balık tutma yarışması 12.00’de sona ererken, yarışmacılar arasında tatlı bir rekabet yaşandı. Yarışmacıları dolaşarak ‘rastgele’ diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 45 km’lik sahil şeridi bulunan Silivri’de, deniz ve balıkçılıkla ilgili olarak farklı birçok etkinlik yapmak istediklerini dile getirdi. Yarışmanın bir gün öncesinde balıkçılık sektörünün sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenleyen Başkan Işıklar, Silivri’de bir Balık Festivali de gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

BİRİNCİYE AQUA BOT VE OLTA SETİ
Rastgele Derneği hakemleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 1,520 kilogram ağırlığında balık tutan Kerim Karagöz birinci; 0,650 kilogram balık tutan Gündüz Sarımehmetoğlu ikinci; 0,240 kilogram ağırlığında balık tutan Erol Akkaya ise üçüncü oldu. Birinciye 3+1 Tekzen Aqua Bot, 1 adet 3,50 metre kamış-makine, misine ve klips set, ikinciye 1 adet 3,00 metre kamış-makine, misine ve klips set, üçüncüye de 1 adet 2,70 metre kamış-makine, misine ve klips set hediye edildi. Dereceye girenlere ödülleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı tarafından verildi.

KÜÇÜK BALIKÇIYA MANSİYON ÖDÜLÜ
Silivri Belediyesi Balık Tutma Yarışması’nın en küçük yarışmacısı olan 8 yaşındaki Elif Topçu’ya da mansiyon ödülü olarak 1 adet 2,40 kamış- makine, Başkan Işıklar tarafından hediye edildi. Yarışmaya babasıyla birlikte sabah 05.30 kalkarak katıldığını söyleyen Elif, seneye daha fazla balık tutacağının sözünü verdi. Rastgele Derneği, Olta Balık Restoranı, Silivri Köfte Sarayı ve Lider Outdoor Silivri Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleşen ödüllü Balık Tutma Yarışmasının sonunda ücretsiz balık ekmek ikramında bulunuldu.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol