Silivri Facebook
banner88

Silivri'de coşkulu hıdrellez kutlaması

Silivri 1. Hıdırellez Şenlikleri, coşkulu bir kutlamayla gerçekleşti. Silivri Kale Park’ta düzenlenen şenliklerde Silivri’nin gururu olan Bugünün Gençliği Halk Oyunları Ekibi, Popstar Tayfun ve ünlü ses sanatçısı Kibariye sahne alarak, Silivrililere keyifli anlar yaşattı. Silivri 1. Hıdrellez Şenlikleri’nde ilçe protokol üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Popstar tayfun esti geçti
Saat 20.00’da başlayan programda ilk olarak Silivri Bugünün Gençliği Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. 1980 yılından bu yana Silivri’nin yöresel halk oyunlarını sergileyen ekip, beğeniyle izlendi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in çok sevdiği ve Popstar Tayfun’un da kendisine ithafen okuduğu Kırmızı Gülün Alı Var isimli parçaya, Kandemir de eşlik etti. Halk Oyunları ekibinin ardından sahne alan Silivrili Popstar Tayfun, samimi ve sevecen tavırlarıyla tüm izleyenlerin takdirini kazandı. Silivrili bir sanatçı olarak, Silivri 1. Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Popstar Tayfun, kendisine bu imkânı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve manevi babam dediği Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’e teşekkürlerini sundu.

Kibariye coşturdu
Kibariye sahne almadan önce Tarihi Kırkpınar Cazgırlarından Silivrili Cazgır Recep sahneye çıkarak manileriyle geceye renk kattı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a methiyeler yağdıran Cazgır Recep, alkışlar eşliğinde sahneden inerek yerini ses sanatçısı Kibariye’ye bıraktı. Birbirinden güzel şarkılarını keyifle söyleyen Kibariye, coşkuyu doruğa çıkardı. Sevenlerinin tezahüratları ve alkışları eşliğinde şarkılarını söyleyen Kibariye yaklaşık 1,5 saat sahnede kaldı.

Kandemir; “Verdiğimiz tüm sözleri tutacağız”
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, seçim sürecinde Roman vatandaşlara verdiği sözü yerine getirdi. Popstar Tayfun’a bir buket çiçek ve Silivri yoğurdu vererek teşekkür eden Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir “Bugün verdiğimiz sözlerin ilkini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Verdiğimiz tüm sözleri de aynı şekilde yerine getireceğiz. Silivri 1. Hıdırellez Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz bu organizasyonumuzda bizlerle birlikte olan Popstar Tayfun ve Kibariye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Işıklar; “Sosyal ve kültürel etkinliklerle sıkça buluşacağız”
Sosyal ve kültürel etkinliklerin önemini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;  “Değerli hemşerilerim sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu akşam yılmaz ağabeyimizin verdiği sözle bu yıl bu akşam bir başlangıç olacak bu tür etkinlikler için ilk hıdrellez şenliğini organize ettik. Güzel bir söz verdi yerinde bir söz verdi kendisine buradan teşekkür ediyorum. Onun emeği onun katkısıyla başlatıldı. Ama hepimizin birliği beraberliği ile faaliyete geçti. Biliyorsunuz hıdır ve İlyas peygamberin buluştukları, doğanın canlanışı, baharın gelişini kutladığımız bir gündür. Bu güzel eğlencemiz maalesef uzun yıllar ihmal edildi. Bizler bugünü tekrar hatırlamak, yaşatmak, geçmişte hafızamızda bulunan bu değerleri tekrar canlandırmak için bu etkinliği başlatmış bulunuyoruz. Umarım bundan sonraki yıllarda daha çok organizeli bir şekilde birlikte buluşuruz. Bizler henüz çiçeği burnunda bir yönetimiz, görevi yeni devir almanın heyecanı var. İlk heyecanla adapte olmanın bir acemiliği ile karşınızdayız. Bu organizasyonda belki eksiğimiz var. Daha büyük bir organizasyon yapamamanın üzüntüsünü içimizde tutuyoruz. Ama umuyorum gelecek yıllarda daha coşkulu hıdrellezin anlamı, baharın gelişini daha iyi bir şekilde kutlarız” şeklinde konuştu.

 

Başkan Işıklar, ses sanatçısı Kibariye’ye Silivri yoğurdu ve çiçek vererek teşekkür etti. Silivri 1. Hıdrellez Şenlikleri, Kibariye’nin hareketli şarkılarıyla gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol