Silivri Facebook

Silivrili Annelere ''Anneler Günü'' Armağanı
 
Daha sonra Edirne şehir turu yapan Silivrililer, piknik alanında bol göbek attılar.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Ak Parti Kadın Kolları anneler günü dolayısıyle düzenlediği Edirne gezisinde  Silivri’li anneler ile birlikteydi.Önce Bolca nine bölgesini ziyaret eden kadın kolları ve beraberindeki  katılımcılar daha sonra Edirne Camii ,yer altı çarşısı ve Şükrü Paşa şehitliğini ziyaret ettiler.Tarihi yerlerin ziyaretleri sırasında hanımlar tarihi yaşayarak gözyaşlarını tutamadılar.
 
Edirne korusunda piknik yapan hanımlar kendi el emekleriyle hazırladıkları ikramlarla güzel vakit geçirdiler.Davullu zurnalı eğlenceli piknikte hanımlarla tek tek ilgilenen Ak Parti Silivri kadın kolları başkanı Filiz GÜLER şunları söyledi”Annelik dünyanın en kutsal mesleği ve karşılıksız yapılan tek iştir.Tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor onları  bir gün değil her gün andığımızı ifade etmek istiyorum.Edirne gezimizde bizimle birlikte olan tüm Silivrili annelerimize yeni eğlenceler yaşatmak  ve onların her zaman yanında olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.
 
Dünyadaki tüm annelerin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.”
 
 
Bolca Nine Kimdir?
Babaeski’ye bağlı Mutlu Köyü’ne her yıl yüzlerce kişi Bolca Nine türbesini ziyaret için geliyor. Rivayetlere göre Bolca Nine 15. yüzyıl içinde Fatih Sultan Mehmet Edirne’ye giderken askerleriyle birlikte burada konaklamış.
 
Bu konaklama esnasında bu kabirde yatan hatun kişi tarafından, bir yemek kazanından o kadar çok kişiyi doyurmayı başarması, askerleri hayrete düşürmüş. Askerler yemeğin yetmeyeceğini söylemesi üzerine, nine: “Yeyin evlatlarım bolca bolca yeyin” demiş ve yemek hepsine yetmiş ve artmış bile.
 
Bu hikmetli olay padişaha anlatılınca Fatih Sultan Mehmet yaşlı ninenin elini öper ve derki “Senin adın Bolca Nine olsun.” O zamandan beri bu kişinin adı Bolca Nine olarak kalmıştır.
 
Diğer bir rivayete göre, bu yaşlı nine padişaha derki “Atlarınızın kazıkları mola yerinde kalsın ve bu isteği kabul edilir. Sabah olduğunda kazıkların yeşerdiği fark edilince Bolca Nine’nin ermiş olduğuna hükmedilmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol