Silivri Facebook

Silivrililer İETT'yi Gündeme Aldı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Son zamanlarda yaşanan ve bir çok kez şikayet konusu olan Silivri Birlik otobüslerinin son olarak karıştığı kaza olayından sonra, akıllara ilk gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2004 yılının Eylül ayında verdiği söz oldu.
 
1 trilyonluk yatırımla yapılacak olan alt yapı çalışmasının temel atma töreni için 08.09.2004 tarihinde Silivri’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘Bundan sonra Silivri’nin sorunu bizim sorunumuzdur’ diyerek, Silivrililere doğalgaz ve İETT Otobüsü müjdesi vermişti. Topbaş o zaman yaptığı açıklamada, en geç 2004 yılının Aralık Ayı veya 2005 yılının Ocak Ayı’na kadar İETT’ye bağlı, Mercedes ve MAN otobüslerinin Silivrililerin hizmetine gireceğini söylemişti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan http://www.ibb.gov.tr de, konu ile ilgili olarak Başkan Topbaş’ın, bundan 3 sene önce Silivrililere İETT Otobüslerini müjdelediği ve seferlerinde en kısa sürede başlayacağı belirtiliyor.
 
Geçtiğimiz Salı günü Silivri Birlik otobüslerinin karıştığı ve 24 kişinin yaralandığı büyük kazanın ardından www.silivriliyiz.com isimli haber sitemize sayısız şikayet gelirken, görüşlerini aldığımız Silivrililer ise, bu konuda oldukça sıkıntılı olduklarını dile getirdi.
 
Kadir Tekin: “Silivri Birlikler, son zamanlarda insanları rahatsız edici düzeye gelirken, pahalı olmaları da ayrı bir sorun. Örneğin; Cevizlibağ’dan Ümraniye çift biletle gidebiliyorsunuz. Yine, Kadıköy’den İstanbul’un en uç noktası olan Tuzla’ya çift biletle gidilebiliyor. Yani 2.60 YTL’de dünyanın yolunu alıyorsunuz fakat bizde maalesef Silivri Yenibosna arasını 4.80’e yani neredeyse 4 bilet fiyatına gidebiliyorsunuz. Güya yeni alınan Silivri Birlik otobüsleri, İETT standartlarında çalışıyor ama hiç alakası yok. Aynı düzeyde olsa, hem buradan çift biletle Yenibosna’ya gidilir, hem de bilet geçerli olurdu.”
 
Serap Köprülü: “Bu Silivri Birlikler değiştiğinden beri rahat yolculuk yapamaz olduk. Biz diğer otobüslerden çok memnunduk. Bunlar, daracık, koltukları rahatsız son yaşanan kaza olayından sonra da iyiden iyiye soğuduk. Hatırladığım kadarıyla, Sayın Kadir Topbaş Silivri’ye Mercedes ve MAN otobüslerinin geleceği sözünü vermişti. Silivri, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı ama gerektiği kadar ilgilenilmedi.”
 
“SİLİVRİ  HATTI ÇÖKER”
Öte yandan görüşlerini aldığımız ismini vermek istemeyen bir Silivri Birlik şoförü de “Bu aralar tüm dikkatler Silivri Birlik otobüslerinin üzerinde. Son yaşanan kaza olayıyla haklı haksız, birçok kesim tarafından eleştiriye maruz kaldık. Fakat bizde aile geçindiriyoruz. Sanıldığının aksine otobüs ücreti yüksek değil. Kazandığımız paranın birçoğu aldığımız otobüslerin borcuna gidiyor. Eğer ileride İETT otobüsleri gelirse, bu kadar Silivri Birlik araç sahipleri ve şoförlerin hali ne olacak?” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol