Silivri Facebook
banner88

Sözleşmeli öğretmenlere müjde!

Haber MERKEZİ

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilciliği, yazılı bir basın açıklaması yaparak sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu olacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Eğitim Bir Sen Silivri Temsilciliği’nin yapmış olduğu basın açıklaması şu şekilde; “Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki mücadelemiz olumlu sonuçlar vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir televizyon programında, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.
 
20.11.2006 ve 21.05.2008 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan başvurularımız ve diğer
görüşmelerimizde, “Sözleşmeli öğretmenlerin tamamının kadrolu statüsüne geçirilmesini” talep etmiştik.
 
Şüphesiz bu gelişmede ki en büyük katkı sendikamız tarafından ortaya konulmuştur. Eğitim-Bir-Sen olarak, bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçememesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları her ortamda dile getirdik. Sözleşmeli öğretmenlerin tamamının kadrolu statüsüne geçirilmesinin, okullarımızda çalışma huzuru ve başarı açısından ehemmiyet arz ettiğini, yetkili mercilere defalarca ilettik.
 
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamada, belli bir plan dahilinde sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini ifade ederek, "Bizde atama bölgeleri var. 1. Atama Bölgesi’nde 3 yıl aralıksız çalışan ve olumsuz sicil almayan sözleşmeli öğretmenleri bu 3 yılın sonunda herhangi bir değerlendirmeye tabi tutmadan, herhangi bir sınav yapmadan kadroya alacağız. Bu 3. Atama Belgesi’nin geneli Doğu ve Güneydoğu bölgelerini kapsıyor. 2. Atama Bölgesi’nde çalışan sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıl aralıksız çalışan kadroya geçecek. 1. Atama Bölgesi’nde zorunlu hizmet bölgesinde olan ve 5 yıl burada çalışanlar kadroya geçecek" dedi.
Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgesinde geçen hizmet suresini kadroya geçtiğinde zorunlu hizmet bölgesinde görev suresi olarak sayacaklarını bildirerek, "Çalıştığı hizmet sureleri de kadroya geçtiklerinde fiili hizmete sayacağız. 4/B'ye tabi arkadaşların özre bağlı tayinleri kadrolular gibi yapılacak" müjdesini verdi.
 
Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmenlik yapabilmeleri için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini açıklayan Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini tecil ettirebilmesi için de görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.
Şubat ayında yapılacak 2009/1 atamalarında 8 bin kadrolu öğretmen atamasının yapılacağını belirten Çelik, bu yıl asgari 10 bin kadrolu öğretmen atayacaklarını, sözleşmeli öğretmenler ile 2009 yılında atanan öğretmen sayısının 30 bini bulacağını sözlerine ekledi.
 
Silivri Eğitim-Bir-Sen olarak, mevcut sözleşmelilerin şartsız olarak kadroya hemen geçirilmesini istiyoruz. Bugüne kadar birçok defa bu konuyu gündeme getirdik. Ancak bu açıklamayı, kısmen de olsa, sözleşmeli öğretmenler açısından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol