Silivri Facebook
banner88

TERMİNAL MAYIS SONUNA KADAR SİLİVRİSPORUN

Silivrispor yönetiminden baskı gördüğünü açıklayan Silivri Birlik Başkanı Emin Uysal’a, Silivrispor Yönetim Kurulu Başkanı A. Refik Bek’ten yanıt geldi.

Silivri Belediyesi yönetiminin değişmesinin ardından Silivri Birlik otobüsçüleri, 3 yıldır ödedikleri terminal giriş çıkış ücretini ödemeyi kesince  Silivrispor yöneticileriyle bir gerginlik yaşanmıştı. Silivri Birlik Yöneticileri, geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’la bir toplantı yaparak konuyu iletmiş, Işıklar’da anlaşmanın Mayıs ayı sonuna kadar devam ettiğini  bu süreç zarfında terminale giriş çıkışların ücretli olarak devam edeceğini ifade etmişti.

Uysal: “Terminale Mayıs sonuna kadar gireceğiz”

Yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Silivri Birlik Başkanı Emin Uysal şunları söyledi; “Özcan Işıklar Başkanın söylediği, diğer yönetime gösterilen iyi niyetin buna da gösterilmesi yönünde. Mayıs ayında terminal işletmesi konusunda mecliste gündem maddesi oluşturuluyor. Biz kendisinden terminal işletmeciliğini şimdiye kadar olan zararlarımızın tanzim edilmesi açısından biz istedik. Çünkü 600 milyara yakın ödenmiş kira bedelimiz var. Silivrispor’a da senede 180 milyar lira, dört yılda bu yaklaşık 720 milyar lira gibi bir rakam oluşturuyor.
Diğer esnafların böyle bir katkıda bulunmadığını beyan ettim. Arabacı başı günde 5 YL veriyor ama hiçbir kuyumcu veya lokantacı ya da bir otel işleten böyle bir para vermiyor. Kendisi de nezaket içerisinde bu uygulamanın Mayıs ayına kadar devam etmesi gerektiğini, meclis kararı olduğunu ama Mayıs ayında yapılacak olan meclis toplantısında terminal işletmesine çözüm getireceğinin sözünü verdiler.
Aslında bizim İETT Özel Halk Otobüsleri olarak terminale girişimizden dolayı ücret ödeme yükümlülüğümüz yok. Çünkü aylık araç başı 700 TL hizmet bedeli ödüyoruz, 130 TL okuma parası ödüyoruz ve İETT’ye cezalarımızı ödüyoruz. Bunları hizmet bedeli adı altında ödüyoruz. Dolayısıyla terminale girme mecburiyetimiz olmamasına rağmen, İETT’den gelip bayrak durak dikeceklerdi, terminale girme taraftarı değildik. Çünkü Silivrispor Kulübü Başkanı’nın bize tutum ve davranışları, yaklaşım tarzı hiç hoş değildi. Çektiği mesajda telefonumda hala kayıtlı.
Fakat şuan ki belediye başkanımın hatırına binaen, şuandan itibaren tekrar terminale gireceğiz. Tekrar altını ısrarla çiziyorum, belediye başkanıyla Silivri otobüsçüleri karşı karşıya getirilmesinin önüne geçmek için bu uygulamaya devam edeceğiz.”

BEK: “EMİN UYSAL ORTALIĞI GERİYOR”

Silivri Birlik Başkanı Emin Uysal’ın açıklamaları üzerine Silivrispor Başkanı A.Refik Bek’ten de açıklama aldık. Bek konuyu kendisinin çok iyi bilmesine karşın Emin Uysal’ın küçük hesaplar içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yeni belediye yönetiminin iş başına gelmesinin ardından Emin Uysal Silivri Birlik Otobüsleri’nin ödediği ücreti ödememek için otobüsçü arkadaşlara talimat vermiş. Birkaç gün ödeme yapılmayınca telefon ile kendisini aradım. Terminaldeki durumu izah ettim. Yönetim kurulunun toplanacağını belirttim. Kendisini de toplantıya davet ettik. Toplantıya katıldı ve Emin Uysal’a terminal ile ilgili belgeleri verdik. Bizden cumartesi gününe kadar müsaade istedi. Cumartesi günü geldi geçti haber yok. Pazartesi günü Sayın Uysal bizi arama nezaketi bile göstermeden terminalde çalışan bir arkadaşımızı arayarak ödeme yapmayacaklarını bildirmiş. Bunun üzerine kendisini telefon ile aradım telefonuma bakma zahmeti göstermedi. Telefonuma bakmadığı için bende mesaj çektim yasal olarak işlem yapacağımızı bildirdim. Mesajdan sonrada Sayın Uysal yine aramadı.
Bunun üzerine Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ı aradım. Kendisi Büyükşehir Meclisi’nde olduğu için telefonuna bakamadı. Bende durumu mesaj ile kendisine bildirdim. Toplantı çıkışı Belediye Başkanımız Özcan Işıklar beni telefon ile aradı. Durumu izah edince benden Emin Bey’in telefonunu aldı kendisini arayacağını söyledi. Sayın Işıklar’ın kendisini aramasının ardından telefonumu çıkmayan ve attığım mesaja rağmen beni aramayan Sayın Emin Uysal hemen aradı . Durumu kendisine tekrar anlatmama rağmen oturup konuşmamızı önerdi. Bende kendisine daha önce konuştuğumuzu ve kendilerinin sözlerine sadık olmadığını belirterek konuşmanın bir şeyi değiştirmeyeceğini belirttim ve eğer ödememeye devam ederlerse yasal yollardan haklarımızı arayacağımızı söyledim. Durumun böyle gelişti. Biz kendisine her türlü yaklaşımı gösterdik. Maalesef kendisi verdiği sözü tutmadı. Olayda bu boyutlara geldi. Kendisine ne gibi bir baskı yaptım çok merak ediyorum?


4 SENEDİR AKLI NEREDEYDİ”

Sayın Uysal şoför esnafının zarara uğradığını söylüyor. Kendince bir hesap yapmış ne kadar para ödediklerine dair. Haklı olabilirler fakat Uysal’ın 4 senedir aklı şimdi mi başına geldi. Mayıs sonu bizim süremizin dolacağını söyledik. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’da mayıs ayı içerisinde yeni bir düzenleme yapacağını söyledi. Buna rağmen Uysal kendi kafasına göre hareket etti. Sanki bütün bunların sorunlusu bizmişiz gibi şimdi topu bize atıyor. Eğer mayıs sonuna kadar uygulamaya devam etseydi tüm bunlar yaşanmayacaktı.

“BİZ SİSTEMİ DEVAM ETTİRDİK”

Silivrispor yönetimine geldikten sonra biz mevcut sistemi daha ciddi ele aldık ve devam ettirdik. Hiçbir şekilde zam yapmadık. Hatta gelirleri daha da artırmak için önlemler aldık ve arttırdık. Bunların hepsi belgeli. Temmuz 2008 itibarı ile terminal bizim kontrolümüze geçti. Emin Uysal bize bu yıl içinde 180 milyar ödemişse ben paranın hepsini geri vereceğim. İşkembeden sallamasın. Yaptığı hesapta yanlış. Yaklaşık Silivri Birliklerin bize günlük ödedikleri rakam yaklaşık 400 TL yani aylık 12.000 TL. Eder. Temmuz ayı itibarı ile bunu ele alırsanız ödedikleri rakam mart sonu itibarı ile 108.000 TL. Eder.
Nerede 180.000 TL. , nerede 108.000 TL. . Geçen sene biz yönetimi devir aldığımızda kulübe ödenmesi gereken 13.000 TL. lik alacağı defalarca söz vermesine rağmen ödememiştir. Bunu da kendisine hatırlatmak isterim. Ya söz vermeyecek ya da verdiği sözde duracak.  “Gidene ağam gelene paşam “ demekle bu işler olmuyor. Daha önce Hüseyin Turan’ın hatırı için ödüyorlarmış şimdi de Özcan Işıklar’ın hatırı için ödeyeceklermiş. Bu çocuk oyuncağı değil. Kurumlar arasında yapılan anlaşmaya herkes uymak zorunda. Bizde bir kurumu temsil ediyoruz, onlarda bir kurumu temsil ediyorlar. Nasıl ki haklı olarak onlar kendi kurumlarının menfaatlerini savunuyorlarsa bizde kendi haklarımızı savunmalıyız.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol