Silivri Facebook
banner88

Tisan Asfalt Şantiyesi kapatılıyor!

Haber MERKEZİ

Silivri Ortaköy Belediyesi’nde bulunan Tisan Asfalt Şantiyesi’nin bacasından çıkan dumanın çevre ve halk sağlığı açısından büyük bir sorun oluşturduğunu kamuoyuna duyurmuştuk. Olaya el atan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, şantiye yetkililerini uyararak, en kısa sürede yarattıkları çevre kirliliğine engel olmaları gerektiğini belirtmişti.

Tisan Asfalt Şantiyesi’nin ÇED raporu olmadığı, Valilikten alınan bir “OLUR” yazısı ile faaliyet gösterdiği anlaşıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan şunları söyledi;“Ortaköy Beldesinde sürekli şikayet kaynağı olan, yarattığı kirlilik dolayısıyla Silivri Çevre Derneğinin de daha önce ilgilenmiş olduğu Tisan Asfalt Şantiyesi kapatılıyor.
 
Bacasından çıkan dumanlar dolayısıyla sürekli şikayet konusu olan ve Ortaköy Belde Belediyesinin sürekli uyardığı, buna rağmen hiçbir önlem almayan, Tisan Asfalt Şantiyesinin (Asfalt Plenti Üretim Tesisinin) ÇED raporu olmadığı, valilikten alınan bir “OLUR” yazısı ile faaliyet gösterdiği anlaşıldı.
Tesisin durumunu inceleyen İstanbul Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Tisan Asfalt Plenti Üretim Tesisinin, Ortaköy Sanayi Alanında “bacasız depolama sanayisi” için ayrılmış alanda faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini bildirmiştir. Bu nedenle Çevresel Etki Değerlendirmesi “ÇED” Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığını, valilikten alınan “OLUR” yazısının da bu bölge için geçerli olmadığından, ÇED Yönetmeliğinin 19/a maddesi gereğince durdurulması gerektiğini belirtmiştir.
 
Bu durum, gereğinin yapılması isteğiyle Silivri Kaymakamlığına ve Silivri Belediyesine birer yazı ile bildirilmiştir. Silivri Çevre Derneği de, bir dilekçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına başvurarak, konunun gereğinin bir an evvel yerine getirilmesini istemiş ve çevre halkının mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesini beklediklerini bildirmiştir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol