Silivri Facebook
banner88

Trafik sorununa esnaftan çözüm önerileri!

Silivri’nin en büyük sorunlarından biri olan ve her geçen gün daha da büyüyen trafik sorunu içinden çıkılamaz bir hal aldı. Nüfus yoğunluğunun artması, yanlış park gibi birçok nedenden kaynaklanan trafik sorununu Silivrili esnaf değerlendirdi. Esnaf, merkezde yaşanan trafik sorunu hakkında düşüncelerini ve çözüm önerilerini açıkladı.

“Kaldırımlar genişletilirse otoparka gerek kalmaz”

Ali Osman Özdilek; “Katlı otopark şehir içine konulursa çok sağlıklı olmaz. Şehir dışında da olursa eğer fazla orası kullanılmaz. Kaldırımların genişletilmesinin çare olacağını düşünüyorum. Kaldırımları birazda biz işgal ediyoruz, eğer kaldırımlar genişletilirse yollara park olanağı da fazla olmaz. Biz esnaf olduğumuz için dükkânımız gözükmüyor araçlardan bizde çareyi kaldırımlara sattığımız şeyleri koymakta buluyoruz. Ama kaldırımlar dar olduğu için vatandaşın geçebileceği fazla bir alan kalmıyor. Kaldırımlar genişletilirse otoparkın gelmesine gerek kalmaz. Köy minibüslerinin merkezden geçmesini istiyorum. Köy minibüsleri gittiğinden beri 3/2 oranında zararım oldu. Kiralarımızı bu yüzden karşılayamıyoruz. Geçen yönetimde bu konuda bir şey olmadı inşallah bu yönetimde olur.”

“Otoparklar Silivri’de yetersiz”

Sezer Eren; “Otopark Silivri’de yetersiz. Müşterilerimiz geliyor kapımızın önüne arabasını park ediyor ama arabası ya çekiliyor ya da ceza kesiliyor. Silivri de merkezde otopark olsa müşteri park edecek arabasını sonra da esnaflardan alış verişini yapacak. Trafik şubesinden devamlı buraların denetlenmesini istiyoruz. Denetlendiği zaman fazla buralarda yoğunluk olmaz. Geliyorlar dükkânımızın önüne saatlerce günlerce araçlarını bırakıyorlar. Bizimde bu yüzden işlerimiz duruluyor.”

“Otopark sorunu küçük esnafı etkiliyor”

Yusuf Uzun; “Katlı otopark Silivri’nin gelişmesi için iyi olur ama ben birde Silivri Belediyesinin vatandaşlarla iş birliği içinde çalışmasını belediyenin de emniyetle çalışmasını istiyorum. Vatandaş geliyor mesela sadece manavdan elma almak için yer yok aracını park etmeye bulduğu boş yere park ediyor aracını park alanına park etse aracını 5 TL gir çık parası alıyorlar. Park ettiği zaman boş yere anında cezaya tabi tutuyorlar. Vatandaş beş dakikalık işi için 5 TL para vermiyor. Ama katlı otopark olsa şehir içlerinde bu şekilde olmaz. Gelir arabasını park eder alış verişini yapar sonrada gider evine bu şekilde park sorunu çekildikçe merkezde vatandaşlar arabalarını park edebilecekleri büyük marketlere yöneliyorlar. Merkezdeki küçük esnafta kira parasını bile karşılayamıyor. Silivri günden güne gelişiyor büyüyor bu gidişle arabalardan adım atılacak yer kalmayacak insanlar dışarıya çıkıp bakkala bile gidemeyecek işimden evime giderken ben yürüyerek gidiyorum. Arabayla gitmeye kalktığımda 10 dakika sürüyorsa yürüyerek 8 dakika sürüyor. Trafiğin yoğunluğundan arabası olan bile çalıştıramıyor arabasını arabaların fazlalığından.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol