Silivri Facebook

Turan : ''Kimseye Ayrıcalık Tanınmıyor''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Meclisi Şubat Ayı ilk oturumunda CHP gurubu adına söz alan meclis üyesi Rauf Berktaş’ın “Gündem maddelerinden birinde KİPTAŞ’ın çalışmalarından bahsettik. KİPTAŞ Konutlarında üyelik başvurularındaki yöntem nedir. Aldığımız duyumlar neticesinde herhangi bir sendikanın üyelerine özel bir uygulama yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi verilmesini arz ediyorum.”  şeklindeki talebine Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan şu ifadelerle açıklık getirdi
 
Kimseye Özel Uygulama Söz Konusu Değil
” KİPTAŞ’ın elinde kalan konutlar mevcut. Özellikle 126 m2’lik konutlardan elde kalanlar var. Sizde 15–20 kişilik bir gurupla başvuruda bulunmak kaydı ile toplu alım yapabilirsiniz. Bu eğitim sendikası da olabilir başka bir sendikada olabilir. Toplu alımla ilgili 40–50 kişilik bir başvuruyla elde kalmış olan 126 m2’lik konutlarla ilgili alım yapabilir.
 
Mesela şu an biz, Silivri Adliyesi’ndeki hakim ve savcılarımıza toplu alımla ilgili kaymakamlığımız ve Büyükşehir ile görüşüyoruz. İnşallah bu vesile ile hakim ve savcılarımızı da lojmanlara kavuşturmuş oluruz. İlçemize yeni gelen hakim ve savcılarımız da kalacak yer sorunu yaşamazlar. Kesinlikle kimseye özel bir uygulama yapılmıyor. 75 m2 ve 95 m2’lik konutlara yoğun talep olduğu zaman tamamen noter huzurunda yapılan çekilişle evler tahsis ediliyor. Elde 126m2’lik konutlardan 200 adet varken ve 100 adetine talep varsa, geri kalan 100 adet konut hiç kuraya gerek kalmadan şahıslara tahsis edilebilir. Bu konuyla ilgili olarak İstanbul’un her noktasında gerekli duyurular yapıldı.”
 
TOLGA EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol